Někdy vítězí tým, který si to nezaslouží, říká Xavi

Xavi Hernandez

Vyhlídky katalánského klubu jsou před pátým kolem skupinové fáze Ligy mistrů velmi mizerné. Musí doufat ve vítězství nad Bayernem Mnichov a a zároveň věřit, že Inter Milan nevyhraje ani jeden ze zbývajících dvou duelů. Dost dobře se ale může stát, že Barcelona ve středu večer bude nastupovat na Nou Campu do duelu s bavorským celkem již v pozici nepostupujícího.

Barceloně Inter Milán stále leží v hlavě. Prohra 1:0 na San Siru totiž španělskému celku velmi zkomplikovala situaci ve skupině a odvetné utkání, které po infarktové koncovce skončilo 3:3, bylo hřebíčkem do rakve Barcelony v letošní sezóně. Setrvání v Lize mistrů totiž nyní závisí na výkonu plzeňské Viktorie v Miláně. Blaugranas potřebují, aby nerazzurri ztratili body, což se ale bude rovnat zázraku.

Jestli věřím v zázraky? Naděje je to poslední, co člověk ztratí ne? Je to nepříjemná situace, protože postup nezávisí na nás. Nechci to rozebírat, ale někdy vyhraje ten, kdo si to nezaslouží. Je to složité, ale naší mentalitou je vyhrávat a soupeřit s takovými soupeři,“ prohlásil na tiskové konferenci před utkáním s Bayernem Xavi Hernández.

Hráči Barcelony společně s trenérem budou utkání českého mistra s Interem Milán sledovat z útrob stadionu Nou Camp. „Nemám rád, když hráči tráví mnoho hodin na hotelu, budou proto společně utkání sledovat. O sestavě jsem již pevně rozhodnut a bude stejná bez ohledu na to, co se stane v zápase Interu. Utkání s Bayernem pro nás bude možností odvety a pro Roberta Lewandowského také. Proti svému bývalému týmu se mu nepodařilo skórovat a má novou možnost,“ dodal trenér Xavi.

Na polského kanonýra se bude Barcelona spoléhat především. Oporu bude mít ale také v brance, Ter Stegen v letošní sezóně ve španělské lize inkasoval pouze čtyřikrát, v milionářské soutěži ale již sedmkrát. „Proti Villarrealu a Atléticu jsme začali nátlakem a vstřelili jsme rychou branku, musíme to dokázat i v Lize mistrů,“ snažil se nabudit svůj tým trenér Xavi.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace