Neklid v Atléticu. Budoucnost několika opor je nejistá

Jan Oblak (© as.com)

V kancelářích Atlética bude v následujících týdnech a měsících velké rušno, klubu hrozí, že přijde o několik klíčových opor.

Zatímco Antoina Griezmanna se Los Colchoneros podařilo i přes zájem Barcelony udržet, další fotbalisté mají zaječí úmysly.

Lucas do Bayernu?

Před vánoční pauzou vyšlo najevo, že Bayern Mnichov zvažuje zaplacení výkupní klauzule mladého beka, která má hodnotu 80 milionů eur. I samotný Diego Simeone se snaží Lucase přesvědčit k setrvání, ale povede se mu to?

Občas ne zcela šťastný Thomas

Další požár založil Thomas Partey, jenž po střetnutí proti Espanyolu prohlásil: "Občas se v Atléticu necítím šťastný, protože abyste byl šťastný, musíte hrát důležité zápasy." Chtěl ghanský záložník naznačit, že pokud nedostane více času na hřišti, odejde? 

Thomas se však postaral i o zábavný moment, když krátce po přebrání nového automobilu od sponzora klubu Hyundai málem nabořil reklamní panel, čímž pobavil své spoluhráče.

Oblak a řada zájemců

Jan Oblak má sice smlouvu až do roku 2021, jenže Atlético otálí s nabídkou jejího prodloužení, což podle listu AS slovinského brankáře otrávilo natolik, že se necítí být klíčovou postavou a mohl by kývnout na nabídku případného zájemce. A těch je podle spekulací médií celá řada, výkupní klauzule 100 milionů eur je v dnešní době přijatelná. Zvláště s přihlédnutím k parádním zákrokům, které Oblak týden co týden předvádí.

Diega Costu lákají čínské miliony

Diegu Costovi zvlhl střelecký prach, přesto nabízí dost jiných předností, kterýmu je mužstvu prospěšný. Čínské kluby Tianjin a Dalian jsou prý připraveny přispěchat s nabídkou výrazně vyšší mzdy, než jakou španělský útočník pobírá na Metropolitanu.

Končící smlouvy Filipeho, Godína a Juanfrana

Hned o tři jména by mohla přijít tolik chválená obrana Atlética. Filipemu, Godínovi a Juanfranovi totiž končí po sezóně kontrakty, což pro ně znamená možnost jednat už od ledna s nápadníky. Filipe chtěl už v létě klub opustit, nakonec z obchodu z PSG sešlo a objevily se spekulce, že mu Atlético nabídne novou smlouvu, jenže poslední zprávy mluví o opaku. Godín bude mít bezpochyby mnoho možností, kam odejít, a mohl by vyhledat novou výzvu. Jako nejpravděpodobnější se jeví setrvání u Juanfrana.

Saúlovo dobré jméno v Anglii

Saúlův případ se zdá být nejméně žhavý, neboť je po prodloužení smlouvy do roku 2026 s výkupní klauzulí 150 milionů eur a opakovaně uvedl, že je v Atléticu spokojený, jenže i v jeho případě musí být vedení klubu na pozoru. Zamotat hlavu by mu totiž mohl zájem z anglické Premier League, a to od Chelsea a Manchesteru United.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace