Nelíbí se mi, že vyvolávají mé jméno

José Mourinho (© as.com)

„Nikoho nekritizuji. Moje práce spočívá, mimo jiné, v tom, abych hledal nejvhodnější podmínky pro úspěch mých hráčů a těmi jsou například cítit přízeň, věrnost, aby vás lidé podpořili, aby s vámi byli i v okamžicích, kdy se v zápase tolik nedaří. Moje práce není kritizovat, nejsem tu od toho, abych někoho kritizoval“. Tak tímto způsobem včera odpověděl na tradiční tiskové konferenci kouč Realu Madrid José Mourinho na otázku, jestli trošku nezávidí atmosféru, která byla cítit ve čtvrtek v Bilbau, při pohárovém utkání Evropské Ligy Athleticu proti Manchesteru United.

Mourinho sice říká, že nikoho nekritizuje, ale již po několik měsíců vysílá do světa stížnosti směrem k fanouškům. Všechno začalo proti Osasuně, loni v listopadu, kdy blancos poprvé nastoupili k utkání v neděli ve dvanáct hodin. „Chci poděkovat té malé skupině, která byla za brankou (místo pro Ultra Sur), protože kdyby tam nebyli, myslel bych si, že je stadión prázdný“, prohlásil tehdy po výhře 7:1. Před pár týdny, po utrápeném vítězství ve Vallecas nad domácím Rayem 1:0 znovu neopomenul zmínit slabou účast příznivců Bílého baletu. „Trochu mě to mrzí. Do Getafe přišlo 30 fanoušků, dneska jich dorazilo nějakých tři sta. Jsme první, s desetibodovým náskokem, takže to nechápu. Naše cíle jsou cílem všech dohromady. Fanoušci musí dát trocu víc. Nechci po nich, aby jezdili do Málagy, nebo Bilbaa, ale Getafe, nebo Vallecas jsou hodně blízko“, vyjádřil svoji nevoli. 

Před zápasem Ligy mistrů s CSKA Moskva několik hráčů z kádru natočilo video, v němž žádali podporu fanoušků. „Hraješ ty“, znělo motto tohoto dílka. Po utkání se Mourinho přiblížil k sektoru Ultra Sur, aby jim aplaudoval. „Skupinka za brankou nás vždycky podporuje“, argumentoval před zástupci médií.

Mourinho chce od příznivců „trochu víc“. Pro své hráče, ne pro sebe, podle svých slov. Když San Bernabéu pískal kvůli tříčlené neofenzivní záloze před zápasem poháru proti Barçe, nebo v utkání proti Athleticu, říkal, že „madridismo“ neposlouchá. „Chápu madridismo, ale neposlouchám. Ani předtím, ani potom“, potvrdil. Teď ho slyšet potřebuje.

„Nezávidím (v narážce na San Mamés), jsou to kulturní a sociální záležitosti, které každý klub a každé město má. Tak to je a nejde to změnit. Mě úplně stačí, aby byl Bernabéu plný na každý zápas a přál bych si trošinku víc přízně od fanoušků, ale ne pro mne. Vůbec se mi nelíbí, že vyvolávají mé jméno. Chci to pro svoje lidi a pro ty, kteří v zápase prožívají obtížné chvíle. Ne pro toho, kdo dá gól, nebo předvede nádherný zákrok, ale pro toho, kdo zahodí šanci, zkazí přihrávku, nebo udělá chybu“, vysvětlil. Stejný lodivod, jenž nyní žádá podporu pro hráče, neměl před pár měsící zábrany ukázat na hráče (Khedira), jenž byl odpovědný za porážku v Levante. 

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace