Německá deprese

Valencia CF (©google.com)

V Karlsruhe Valencia na konci roku 1993 prohrála v Poháru UEFA 0:7 a to byl začátek konce Guuse Hiddinka u netopýrů. V Brémách na konci září roku 2004 si Vicente Rodríguez přivodil vážné zranění kolena, které negativně ovlivnilo další průběh jeho fotbalové kariéry a začal post Benítezovský úpadek.

Rána, kterou los ché obdrželi před nedávnem v Gelsenkirchenu se možná také promění v podobně traumatickou, jako dva výše uvedené příklady. Vyřazení v osmifinále Ligy mistrů německým klubem stáhla Valencii do hluboké deprese, ze které bude, alespoň podle hry předvedené v posledních týdnech, hodně trnitá cesta.
Před nešťastným kopancem v Německu nicméně Valencia kráčela pevným krokem za dosažením svého letošního maxima, tedy třetí ligovou pozicí. Výsledky byly výborné, hra sice už ne tolik, ale stačilo to na odpoutání se od svých nejbližších pronásledovatelů. Souboje proti Schalke tak měly jen posílit pozici tolik diskutovaného trenéra Emeryho v očích vedení Valencie. Očekávání bylo veliké, ve vzduchu visel takový dojem sebejistoty, podle nějž Valencia měla Schalke bez problémů přejet. Možná i proto byla pecka z vyřazení o to bolestivější.
V Gelsenkirchenu Valencia padla díky svým vlastním chybám. Osudným se jí staly promarněné gólové šance a nedorozumnění v defenzivě. Hříchy, kterých se od té doby  netopýři nedokázali zbavit. Vypadáto, jako by se svěřenci trenéra Emeryho v Gelsenkirchenu nějak zasekli. Týden co týden opakují stejné chyby, které mohly za vyřazení z elitní evropské pohárové soutěže. Zabořeni do deprese, která je ne a ne opustit.
Od porážky v Gelsenkirchenu Valencia odehrála dva ligové souboje a oba skončily porážkou – v Zaragoze 0:4, doma se Sevillou 0:1. Kromě toho, že nedokázali dát žádnou branku je hodně nepříjemný počet obdržených branek. Ale hlavně, Villarreal smazal čtyřbodové manko, které oba kluby dělilo a díky skóre se vetřel na třetí místo. Valencia se dostala do negativní spirály ze které jde trochu obava. Proti Zaragoze to byl výsměch, zatímco proti Seville se znovu stala obětí svých vlastních chyb, stejně jako v Německu. Přes to všechno, v neděli mužstvo ukázalo náznaky jistého zlepšení. „Jsou jisté pozitivní věci uvnitř všeho negativního, co představuje prohrané utkání,“ vysvětlil na pozápasové tiskové konferenci kouč domácích Unai Emery.
Los ché nebyli úspěšní ani v jedné šestanáctce, ale přístup už byl znovu takový, jako u mužstva, které chce vyhrávat. Něco, co by mělo být naprosto přirozené pro každého sportovce, ovšem v Zaragoze se to hráčům jaksi vytratilo. Dvě ligová zaškobrtnutí se dají pochopit, snad i odpustit, ale německá deprese už nesmí dál pokračovat. Valencia se musí vzchopit a důstojně čelit devíti ligovým vystoupením, které ještě mají ché před sebou a mezi nimiž jsou souboje s Realem Madrid, nebo Villarrealem a zajistit si třetí pozici, kterou ještě před dvěma týdny mnozí brali jako za samozřejmou. Unai Emery hraje o svoji budoucnost a Valencia rovněž.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace