Neměli jsme peníze ani na kávu a zkusili jsme přivést Rivalda, vzpomíná bývalý sportovní ředitel Atlética Futre

Paulo Futre v době, kdy působil jako sportovní ředitel Atlética (© as.com)

Paulo Futre zavzpomínal na rok 2002, kdy byl sportovním ředitelem Atlética a pokusil se do klubu přivést hvězdného Rivalda.

Brazilec skončil v Barceloně a Atlético se ucházelo o jeho služby, přestože na tom nebylo finančně dobře.

"Když jsem byl sportovním ředitelem Atlética, v roce postupu do Primera División probíhal soud a neměli jsme peníze ani na kávu. Mnohokrát, když jsme chtěli někoho přivést, bylo potřeba vymyslet nějakou finanční kličku, abychom hráče přesvědčili. Tehdy v létě 2002 ukončil Rivaldo smlouvu s Barcelonou a já získal jeho číslo od Sampaia a zavolal mu. Ještě dnes si konverzaci s Rivaldem pamatuji. Řekl jsem něco takového: 'Hvězdo, Madrid je úžasné město, zamiluješ si ho stejně jako já. Také budeš bohem pro nejlepší fanoušky na světě a bude tě trénovat jeden z nejlepších trenérů světa Luis Aragonés. Jediný malý problém je, že ti budeme muset rozložit plat na šest let, zatímco jiné kluby by ti ho zaplatily za tři roky. Za tři roky můžeš odejít, kam budeš chtít, a Atlético ti bude dál platit," vypráví Futre.

"I když jsem si nedělal mnoho nadějí a očekával rychlou negativní odpověď, nebylo tomu tak. Rivaldo se na pár vteřin zamyslel a řekl, že by se rád sešel s agentem. O několik dnů později jsem se s jeho zástupcem sešel v hotelu v Barceloně, nikdy jsem neviděl tolik sportovních ředitelů takové úrovně na jednom místě, ale měl jsem to privilegium být prvním, kdo se s ním setkal. Věděl jsem, že by se musel stát zázrak, přesto ve mně malá jiskřička naděje byla. Po několika dnech mi Rivaldův agent sdělil, že dali přednost AC Milán a poděkoval za nabídku. Říkám to proto, že u nejlepších hráčů nemůžete ztrácet čas. Musíte to zkusit. Jako Benfica v případě Edinsona Cavaniho, který stále patří mezi nejlepší útočníky světa."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace