Nenaplnili jsme očekávání a zdržování hry bylo trapné, nebral si servítky Xavi

Lewandowski v utkání proti Rayu

Debut hvězdné Barcelony skončil ne snad fiaskem, ale oslavnými konfetami také ne. Po problémech s registrací hráčů na přestupovém trhu to při pohledu na základní sestavě vypadlo na pohodlnou oslavu vstupu Barcelony do letošní sezóny, ale katalánský klub má ještě hodně práce před sebou.

Trenér Barcelony Xavi Hernández po remízem s Rayo Vallecanem před domácím publikem naplno vyjádřil zklamání své i fanoušků. „Chápu je, měli jsme všichni velká očekávání. Musíme si zanalyzovat hru, zlepšit se a nadále věřit modelu a pracovat.“ Xavi Hernández nicméně našel i několik pozitiv na jinak velmi bledém výkonu. Jedním z nejlepších hráčů na hřišti totiž paradoxně nebyl žádný útočník, ale brankář Barcelony, Ter Stegen. „Je důležité, aby nám gólman zachraňoval body a Ter Stegen to dnes dokázal. Proto v něj vkládáme takovou důvěru. Dnes byl velmi dobrý, byl si vědom toho, že se musí zlepšit a podal vynikající výkon. Mám z něj radost.

Byla nesmírná škoda, že Barcelona podobný výkon nepodala také v ofenzívě, kdy týmu chyběla efektivita. „Neodehráli jsme nejlepší zápas. Jsme zklamaní, je možné, že očekávání, která byla vznesena, byla příliš vysoká. Bylo to od nás nedostatečné. S Lewandowskim jsem spokojený, pracuje pro tým a velmi dobře podává spoluhráčům pomocnou ruku. Ale pochopitelně potřebujeme, aby byl efektivnější, to byl dnes náš hlavní problém. Robert i my ostatní jsme zklamaní z výsledku, ale je jen otázkou času, kdy se to změní,“ dodal Xavi Hernéndez. "Nedávno jsme měli schůzku s rozhodčími. Myslím, že je směšné, že se ve fotbale neuplatňuje efektivní čas. Na co čekáme, abychom měli efektivní čas? Myslím, že ze sebe děláme hlupáky a je trapné, jak se plýtvá ve fotbale časem. Nemluví snad UEFA pořád dokola o fair-play? Tohle tedy fair play není."

Fanoušci mají nyní největší strach z toho, že tým bude opakovat stejné chyby jako v loňské sezóně. „Je to pochopitelné, vstoupili jsme do utkání s dobrým pocitem z přesezónní přípravy, ale nemůžeme se cítit jako poražení. Rayo bránilo velmi dobře a pro nás bylo extrémně těžké prosadit se. Je to škoda, strašně jsme chtěli fanouškům dokázat, že jsme na správné cestě. Je to zklamání, ale prosím o trpělivost.

Co se pokazilo? Je na Barcelonu vyvíjen přílši velký tlak? Nemluví se moc o tom, že by Barca měla vyhrát titul? „To je pochopitelně cíl. Musíme si zápas zanalyzovat. V této sezóně je ale titul jednoznačným cílem. Nemůžeme teď najednou říct, že to neplatí. Pokud by se nám tento cíl nepodařilo naplnit, bude to samozřejmě velké zklamání. Nechci hledat výmluvy. Jsem první, kdo si klade velké očekávání,“ nesnažil se skrýt velké zklamání trenér Henández.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace