Nepovedený den španělských týmů v Evropské lize

Raúl García při utkání v Plzni (© as.com)

Nepovedené výsledky posbíraly španělské týmy v závěrečném kole skupin Evropské ligy. Atlético padlo v Plzni, Levante remizovalo s Hannoverem a Athletic se Spartou.

Viktoria Plzeň - Atlético 1-0 (26. Procházka)

Atlético Madrid přišlo o první místo skupiny, když podlehlo na hřišti Plzně brankou Procházky z 26. minuty utkání. Plán B Chola Simeoneho tentokrát nezafungoval.

A nejde jen o výsledek, ale zejména o výkon, který byl ze strany Los Colchoneros podobně špatný jako v derby s Realem Madrid. Chybělo i tradiční odhodlání bojovat za každé situace, což je něco, co je u Simeoneho Atlética již standardem.

Ke všemu se přidala špatná disciplína. Diego Costa stejně jako v derby ztratil nervy a po hlavičce do Limberského byl vyloučen. To jako by charakterizovalo výkon Atlética v celém utkání.

Athletic - Sparta Praha 0-0

Také další souboj španělského týmu s českým vyzněl lépe pro outsidera. Sparta uhrála cennou remízu na stadionu San Mamés. Athletic dalším slabým představením potvrdil, že končí už po základní skupině zcela po právu.

Oba týmy nastoupily v pozměněných sestavách oproti těm ligovým. Domácí drželi balón na kopačkách, jenže k ohrožení Čecha se dostávali jen sporadicky. Sparta naopak vyrážela do nebezpečných brejků.

Nejblíže gólové radosti byl nakonec mladík Skalák, jehož pokus zastavilo břevno. A protože závěrečný nápor Lvů gól nepřinesl, rozloučila se Katedrála s Evropou jen bezbrankovou remízou.

Levante - Hannover 96 2-2 (49. Ángel, 94. Iborra - 18. Stindl, 26. Ya Konan)

Levante sice dokázalo v utkání proti Hannoveru stáhnout dvoubrankové manko, jenže potřebný třetí gól již nestihlo. Remíza 2-2 znamená, že z prvního místa skupiny jdou dále Němci.

Stindl a Ya Konan v prvním poločase dostali hosty do trháku, který rozesmutnil Ciutat de Valencia. Po změně stran se však domácí zvedli a začali Hannoveru zatápět.

Ángel rychle vstřelil kontaktní branku, ovšem na další zásah se muselo čekat až do čtvrté minuty nastaveného času. Branka Iborry znamenala remízový výsledek. Oba celky postupují do play-off, z výhodnější první pozice tak činí Hannover.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace