Neříkejte mi, že tréninky jsou náročné. Setién motivuje hráče Valdanovou historkou

Quique Setién (© marca.es)

Přípravné období před sezónou není u hráčů kvůli fyzické náročnosti příliš oblíbené, Quique Setién se proto rozhodl hráče Betisu motivovat zajímavých způsobem.

Prostřednictvím komunikační aplikace WhatsApp jim rozeslal historku Jorge Valdana, kterou odvyprávěl v roce 2014.

Bývalý útočník Alavésu, Zaragozy a Realu Madrid, který na mistrovství světa 1986 dosáhl s Argentinou na zlato, v ní vypráví, jak zareagoval na stížnost ohledně tréninků jeden z jeho tehdejších trenérů.

"Když jsme se stali mistry světa, už se nám dřina tolik nelíbila. Domnívali jsme se, že jsme dosáhli cíle a už si nezasloužíme tak dřít. Jednou jsme měli náročný trénink a všichni do jednoho si stěžovali na únavu s tím, že už cvičíme dvě hodiny, klasika. Kouč trénink ukončil a jeli jsme do hotelu. V pět hodin ráno nás trenér vzbudil, sešli jsme se na recepci a chtěli jít snídat. Trenér řekl, že ani náhodou, ať nastoupíme do autobusu. Měl své metody, proto jsme mysleli, že nás vezme za trest na trénink. Byla stále noc, čtyři sta metrů od hotelu autobus zastavil. Přímo před vstupem do metra. Nikdy jsme neviděli vstup do metra v tuto hodinu. Směrem do metra i z něj proudily davy lidí. Skromných, skromně oblečených, všichni s taškou, v níž si nesli jídlo k obědu. Tiše jsme je pozorovali," vypráví na nahrávce Valdano.

"Trenér se zvedl a řekl nám: 'Tito lidé odcházejí do práce v době, kdy jejich děti ještě spí, a vracejí se domů v noci, kdy už jejich děti znovu spí. Už mi nikdy neříkejte, že jsou tréninky příliš náročné.'"

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace