Nešikovně vynucená karta

Rozhodčí Pérez Lasa (© google.com)

Je dost dobře možné, že v příštích hodinách se bude po zápase na Nou Campu víc mluvit o žluté kartě Gerarda Piquého, než o výhře 4:0 nad Rayem Vallecano. Důvod je prostý. Rozhodčí Pérez Lasa totiž ukázal stoperovi Barcelony žlutou kartu, která sice znamená stop do příštího ligového duelu proti Levante, ale dává mu jistotu, že nebude chybět ve veledůležitém El Clásicu, které je na programu desátého prosince na San Bernabéu.

Běžela 83.minuta duelu, když Piqué za stavu 4:0 otálel s rozehrávkou po faulu soupeře na vlastní polovině víc, než bylo záhodno. Rozhodčí ocenil jeho počínání po právu kartónkem žluté barvy. Ale ještě před tím, než zasunul ruku do kapsičky na svém  azurovém dresu, se lehounce pousmál, jako by věděl, o co Piquému jde. Evidentně tušil, že si Piqué kartu vynutil, což by mělo být následně uvedeno i v zápise. Jenže kde nic tu nic. Takže v případě, že Soutěžní výbor nijak nezasáhne, může barcelonský obránce vesele nastoupit do nejdůležitějšího zápasu podzimu a možná celé letošní ligové soutěže. 

Zajímavá je rovněž reakce kouče Guardioly, jenž nepochopitelně kroutil po celé akci hlavou. Asi mu bylo hned jasné, jak se na něj sesypou na tiskovce novináři, protože takhle hloupě si nechat dát tolik potřebnou žlutou kartu. Zbývalo ještě dost času, aby Piqué někoho zatáhl za dres, fauloval, zahrál rukou. V krajním případě ho mohl nechat Guardiola proti Levante sedět na lavičce, nebo vůbec nenapsat do nominace. Takhle to akorát bude voda na Mourinhův mlýn. A je třeba říci, že naprosto oprávněně, neboť minulý týden se v médiích hodně řešil případ Xabiho Alonsa, jenž měl před madridským derby čtyři žluté karty. Samozřejmě se připomínal incident z minulé sezóny, kdy právě kvůli vynuceným kartám v zápase Ligy mistrů proti Ajaxu vyfasoval Bílý balet flastry od UEFA. Xabi Alonso si pátou kartu nakonec v sobotu vykoledoval, ale alespoň kvůli normální herní situaci, faulu. Kdyby si Alonso nechal dát kartu stejným způsobem, jako Piqué, asi by všichni rozpoutali pořádnou mediální vichřici. Jak bude pokračovat případ Piqué? Bude dodatečně potrestán anebo vše zůstane bez odezvy. Uvidíme během následujících dní.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace