Neúspěšná španělská mise, deprese a úvahy o sebevraždě. Cherno Samba se svěřil v knize

Cherno Samba (© marca.es)

Bývalý fotbalista Cherno Samba vydal knihu Still in the game, ve které se vrátil i k přesunu do Španělska.

Nyní 35letý Angličan byl hvězdou počítačové hry Championship Manager, v níž byl považován za wonder-kida, tedy levného mladého hráče, jenž se stane fotbalovou superstar. Jenže stejně jako mnoho dalších, ani Samba ve skutečnosti potenciál nenaplnil. Jak prozradil, po přesunu do Španělska, kde bez úspěchu působil v Cádizu a Málaze, dokonce propadl depresím a myšlenkám na sebevraždu.

"Championship Manager se mnou zůstane do konce života. Jsem poctěný, že si mě lidé díky tomu stále pamatují. Zřejmě jsem v danou chvíli byl nejznámějším anglickým mládežnickým reprezentantem. Myslím, že statistiky ve hře odrážely mé přednosti, ale chyběla mi pracovitost. Když krachl přestup do Liverpoolu, zhroutil jsem se. Přesla mě chuť na cokoliv. Když jsem poté přestoupil do Španělska, vnímal jsem to jako zradu své země. V tu chvíli mě přepadla deprese, už jsem tady nechtěl být. Chtěl jsem to celé ukončit," uvedl Samba.

"Přitom ze začátku vypadalo vše ideálně, jako sen mladého hráče. Měl jsem dům u pláže, byl jsem spokojený, jídlo i styl fotbalu Cádizu se mi líbily. Měl jsem dobrý plat. Ale po třech nebo šesti měsících jsem se začal cítit osamocený a chtěl se vrátit do Liverpoolu. V noci jsem se potil a nemohl spát. Když jsem konečně usnul, měl jsem noční můry. Sledoval jsem, jak mí spoluhráči každý týden hrají v Premier League, připadalo mi, že jsem zradil svou zemi. Sport mě pohřbíval za živa. Proč jsem nemohl jít do klubu, do kterého jsem chtěl? Byl jsem zoufalý, už jsem tady nechtěl být ani minutu. Jednou jsem se pokusil o sebevraždu a spolykal prášky. Bylo to šílené."

"Kniha je pro mě byla terapií. Lidé se o mých problémech dozvěděli až díky ní, s nikým jsem se o tom nebavil," zakončuje Cherno Samba.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace