Nevraživost na Metropolitanu? Je to součást fotbalu, říká Courtois

Thibaut Courtois (© as.com)

Derby mezi Atléticem a Realem Madrid se blíží, hodně pozornosti v něm bude poutat postava Thibauta Courtoise.

Belgický brankář strávil v Atléticu tři roky, následně oklikou přes Chelsea přestoupil do tábora největšího rivala. Na jeho dresu s logem Realu Madrid nenechají příznivci Atlética při vzájemném duelu na Metropolitanu nit suchou.

"Na ulici jsem se s žádnou negativní reakcí nesetkal. Jen jeden fanoušek mi řekl "do toho, Atleti", když jsem tankoval benzín. Vše se odehrává pouze na sociálních sítích, kde jsou lidé schovaní za anonymitou, nebo pomalují moji pamětní desku před Wandou (k tomu došlo v srpnu 2018, kdy neznámý fanoušek posprejoval Courtoisovu pamětní desku, kterou má před stadionem Metropolitano každý hráč Atlética, který za něj nastoupil alespoň ve 100 zápasech). Je mi to jedno. Pokud je to učiní šťastnými, dobře pro ně. Pokud mě budou chtít trefit něčím do hlavy, nedá se nic dělat. Nijak mě to neovlivní. Ještě více mě to namotivuje," uvedl Courtois.

"Jestli očekávám, že po mně budou něco házet? Po celý zápas. Už jsem to zažil v Belgii (kde Courtois chytal za Genk). Proti Anderlechtu po mně hodili zapalovač, v Eupenu půllitr piva. Bohužel je to součást fotbalu. Je škoda, že fanoušci Atlética jsou teď proti mně. Fotbalisté se rozhodují na základě kariéry. Když jsem byl mladý, bylo Atlético skvělou volbou. Prožil jsem tam tři úžasné roky a udělal velký posun jako hráč i člověk, ale teď se píše jiná kapitola. Vždy jsem fandil Ikeru Casillasovi a tím pádem Realu Madrid. Nemyslím si, že bych měl o tuto příležitost přijít jen proto, že jsem dříve působil v Atléticu. Během těch tří let jsem mu odevzdal vše, nikdo mě nemůže obvinit z opaku."

Chceš mít novinky o Realu Madrid z první ruky? Navštiv ráj fanoušků na BilyBalet.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace