Neymar přestoupil do Barcelony

Neymar bude působit v Barceloně (© sport.es)

Barcelona oficiálně potvrdila hvězdnou posilu, ze Santosu získala Neymara, největší hvězdu Jižní Ameriky.

Katalánci zaplatí za 55 procent hráčových práv, které Santos vlastnil, 28 milionů eur. Další peníze musí zaplatit třem společnostem, celková přestupová cifra tak činí 57 milionů eur. Pro 21letého útočníka je připravena smlouva na pět let. V každé sezóně by si Neymar měl vydělat 7 milionů eur.

"Už to nemohu vydržet. Jsem tu s přáteli a rodinou, kteří už mé rozhodnutí znají. V pondělí se upíši Barceloně," uvedl Brazilec na svém Twitteru.

Santos v pátek oznámil, že přijal dvě nabídky za Neymara. Kromě Barcelony o mladou hvězdu usiloval také Real Madrid, který byl ochotný zaplatit 35 milionů eur a nabízel lepší platové podmínky i samotnému fotbalistovi, jenž by si v bílém dresu přišel na 11 milionů eur ročně.

Podle předpokladů dal ale Neymar přednost Barceloně, se kterou byl spojován už delší dobu. Podle médií existovala již několik měsíců mezi oběma stranami džentlmenská dohoda.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace