Neymar září, soupeři mu ale vytýkají simulování

Neymar (© marca.es)

Brazilec Neymar se v dresu Barcelony chytil velmi rychle. Brazilec našel společnou řeč s Lionelem Messim, září ale i v době, kdy je Argentinec na marodce.

Pro mnohé až překvapivě dobře a hlavně rychle se 21letý fotbalista dokázal přizpůsobit specifické hře, kterou Barcelona produkuje, a začíná sbírat gólové přihrávky i branky.

Přesto musí Neymar čelit také kritice, a to z řad soupeřů, kteří si stěžují na jeho přílišné simulování. "Brown byl vyloučen kvůli Neymarově divadlu," čertil se trenér Celticu Neil Lennon. Také kouč Valladolidu Juan Ignacio Martínez si postěžoval. Byť nepřímo, je jasné, na co narážel, když řekl, že "Neymar má jednu chybu, ale neřeknu jakou". Právě proti Valladolidu šel Neymar v pokutovém území k zemi hned třikrát, minimálně ve dvou případech se měla pískat penalta. Možná i kvůli hráčově pověsti ale rozhodčí na puntík neukázal.

Na JIMova slova zaregoval samotný Neymar, podle statistik nejfaulovanější hráč letošního ročníku La Ligy, jenž si z kritiky těžkou hlavu nedělá: "Věřím, že trenér Valladolidu měl na mysli něco dobrého, pozitivního. Pokud tomu tak není, tak bych rád věděl, o čem mluvil. Ale nic se neděje."

A nebyl by to José Mourinho, kdyby se k tématu rovněž nevyjádřil: "Mělo by se s tím něco dělat. Hráči jako Balotelli nebo Neymar simulují, a pokud se to nebude řešit, tak to za týden udělají znovu. Ale to je věc jiných orgánů, já jsem nikdo, jen říkám svůj názor."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace