Nic mi nezabrání hrát svoji hru, říká João Félix

João Félix (© as.com)

João Félix poskytl deníku AS rozhovor, v němž zhodnotil první týdny v táboře Atlética.

Madridský celek jej koupil z Benficy za 127 milionů eur, což je klubový rekord. Teprve 19letého útočníka ale astronomická cifra neděsí: "Tlak si nepřipouštím, vyrovnal jsem se s ním i v Benfice. K fotbalu to patří. Cítím se dobře, jsem šťastný. Spoluhráči mě přijali skvěle a hodně mi pomáhají. Chci hrát co nejlépe a pomoci týmu. Na Atléticu je úžasná ta vášeň. Cítím se jako uprostřed rodiny - mezi bratry."

João Félix nevidí jako problém ani svoji potavu, se kterou může mít problém při důrazné hře: "Nic mi nezabrání hrát svoji hru. Možná nejsem fyzický typ fotbalisty, ale mám jiné věci, které ostatní nemají. A to mi hodně pomůže."

"Kvůli bránění jsem hrál na kraji hřiště, ale při útočení se přesouvám do středu, tak to po mě Simeone (trenér Atlética) chce," zhodnotil své působení v prvních přípravných zápasech. Zejména proti Realu Madrid, jemuž Atlético nadělilo potupných sedm branek, zářil. "Rád hraji ve středu, protože tam mám větší volnosti a můžu rozdávat balóny útočníkům. Nechci říkat, kolik dám gólů. Půjdu krok za krokem, zápas za zápasem, pak uvidíme." 

Portugalský supertalent věří, že s Atléticem může dosáhnout na triumf v Lize mistrů: "Liga mistrů je mým snem už od dětství, uděláme vše, abychom ji vyhráli. Bylo by neskutečné, kdyby se to Atléticu povedlo."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace