Nico Williams po utkání proti Itálii v hledáčku evropských klubů

Nico Williams v dresu španělského reprezentačního týmu

Fanoušci, kteří pravidelně nesledují dění ve španělské lize, se dost možná ptali ve čtvrtečním zápase La Rojy proti Itálii, kdo že to v každém souboji prošel přes obránce Di Lorenza. Vytáhlý útočník Nico Williams z Athleticu Bilbao, byl jedním z nejvíce hrozících hráčů španělské reprezentace a evropské kluby se obratem začaly zajímat o jeho výstupní klauzuli v klubu.

Po utkání Španělska s Itálií zůstal fanouškům v myslích zakořeněn výkon Nico Williamse. La Roja zápase jednoznačně ovládla a dominovala všem statistikám. Útočník Athleticu Bilbao byl po celou dobu své přítomnosti na hřišti nechytatelný, pravidelně zatápěl obránci Di Lorenzovi, zrychloval přechod týmu do útoku a byl po všech stránkách bezchybný.

V zádech s podobným výkonem je pochopitelné, že se na přestupovém trhu začalo mluvit o Nico Williamsovi v superlativech. Útočník Bilbaa je velmi silný hráč a není objevem čtvrtečního zápasu. O jeho kvalitách se mluví dlouhodobě, ale výstupní klauzule ze smlouvy je zahalena tajemstvím.

Athletic Bilbao se rozhodl po posledním prodloužení kontraktu nesdělovat veškeré podrobnosti, nicméně ještě před zahájením šampionátu španělský deník Mundodeportivo prozradil, že by měla být Williamsova výstupní klauzule v minimální výši 50 milionů eur. To je poměrně nízká částka, pokud si uvědomíme, že se bavím o absolutním protagonistovi tažení Athleticu ve španělském poháru a pravidelném účastníkovi reprezentačních srazů.

Údaj je ještě úsměvnější, když pomyslíme na to, že před rokem investovala podobnou částku Aston Villa za Moussu Diabyho nebo Barcelona v roce 2022 za Raphinhu. Stručně řečeno, Nico Williams je k mání za hubičku, ale jeho odchod z Athleticu není ničím jistým, jak se nechal slyšet i prezident klubu. „Nico je v Bilbau velmi šťastný a my jsme s ním spokojeni. Nemáme žádné obavy.“ Jasný vzkaz, vyjednávat za sníženou cenu nehodláme, pokud někdo položí na stůl 60 milionů eur můžeme se o přestupu Williamse bavit.

 

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace