Nolito přestoupil do Celty Vigo, která ho získala namísto dlouhodobě zraněného brankáře Sergia Álvareze

Nolito (© marca.es)

Celta Vigo přece jen zlákala do svých řad zkušeného křídelníka Nolita.

Celek z Galicie usiloval o hráče Sevilly už v letním a zimním přestupovém okně, vše ale zkrachovalo na odstupném. Nyní Sevilla svolila, že svého člena uvolní zdarma. Nolito na Pizjuánu pobíral jednu z nejvyšších mezd a k 30. červnu by se stal volným hráčem.

Třiatřicetiletý Nolito se Celtě Vigo upsal do konce letošní sezóny a na tu následující. Prostředí na Balaídosu dobře zná, mezi roky 2013 až 2016 odehrál za Celtu přes stovku utkání s bilancí 39 branek.

Přestup vzbudil kontroverzi, neboť byla uplatněna výjimka, díky které může klub přivést náhradu za dlouhodobě zraněného fotbalistu. Tím je brankář Sergio Álvarez, jehož na několik měsíců vyřadí problémy s kolenem. Zatímco La Liga dala přestupu Nolita zelenou, Španělskému fotbalovému svazu a FIFA se nepozdává vzhledem k výjimečným okolnostem ohledně pandemie koronaviru. Další považují za neetické, že Celta namísto brankáře podepsala útočníka.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace