Novináři vypátrali fanynku Valencie z ikonické fotografie z roku 1971

Fanynka Valencie už má jméno (© marca.es)

Valencia, respektive novináři z regionu, úspěšně vyřešili záhadu z černobílé televizní doby.

Tou byla fotografie radující se dívky ze stadionu Sarrià, kde Valencia sice v závěru sezóny 1970/1971 prohrála s Espanyolem, v kombinaci s remízou mezi Atléticem a Barcelonou to přesto pro Netopýry znamenalo čtvrtý ligový titul v klubové historii.

Slečna v dresu Valencie a širokým úsměvem, kterou si na tribunách našla televizní kamera, se stala jedním ze symbolů titulu, fanoušci ji pojmenovali Noelia, téměř padesát let ale nikdo neznal její skutečnou identitu.

Až před dvěma roky rozjeli novináři kampaň s cílem neznámou vypátrat. V posledních dnech přišel kýžený úspěch. Jde o dnes 69letou Marii Teresu Berenguer, dlouholetou příznivkyni. Valencie.

"Jsem akcionářka Valencie a do roku 2012 jsem byla sociem (členem) klubu. Nevěděla jsem, že mě hledají. Nyní žiji kousek od Mestally. Na Sarriu jsem šla s otcem, bylo to dojemné, zápas jsem si užila. Po konečném hvizdu vběhl otec na hřiště a já také. Objímala jsem se s hráči. Nezapomenutelný zážitek," vzpomíná "holka ze Sarrià", jak byla fotografie pojmenována.

Vše podstatné o fotbalovém klubu Valencia CF, včetně aktuálního zpravodajství, najdete na stránkách www.valenciacf.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace