Nový formát Copy baví, o překvapení není nouze

Přeživší šestnáctka (© marca.es)

Rozhodnutí Španělského fotbalového svazu o změně formátu Copy bylo trefou do černého, soutěž nabízí atraktivnější zápasy i větší množství překvapivých výsledků.

Prezident svazu Rubiales před startem ročníku potvrdil, že pět ze šesti kol se nově odehraje na jediné střenutí na hřišti celku z nižší soutěže (pokud jsou obě mužstva ze stejné ligy, výhodu domácího prostředí má to, které bylo vytaženo z osudí jako první) a na dvouzápasový systém se naváže až v semifinále.

Výsledek je pozitivní. Většina utkání je vyrovnaných a i přes papírové rozdíly mezi týmy končí těsným skóre. A tak Barcelona rozhodla o postupu přes třetiligovou Ibizu až v nastaveném čase, nic jistého neměl ani Real Madrid, rovněž třetiligoví Unionistas až v nastavení inkasovali potřetí a padli s favoritem 1-3.

Atlético Madrid svůj mač nezvládlo a po prodloužení sezačně prohrálo s Culturalem Leonesa. V osudí pro los osmifinále nebude ani dalších 9 celků Primery. Alavés jako první prvoligista v 21. století vypadl se čtvrtoligovým soupeřem, kterým byl Real Jaén. Getafe (prohrálo s Badalovou), Mallorca (prohrála se Zaragozou), Levante (prohrálo se Sevillou), Espanyol (prohrál s Realem Sociedad), Valladolid (prohrál s Tenerife), Celta Vigo (prohrála s Mirandésem), Eibar (prohrál s Badajozem) a Betis (prohrál s Rayem Vallecanem) se se soutěží rovněž rozloučily.

Rovnou šestnáct klubů Segundy vypadlo se soupeři z nižší ligy, přesto bude mít druhá kategorie v osmifinále čtyřnásobné zastoupení, zatímco vloni hájil její čest jen Sporting Gijón. Dvě mužstva z přeživších 16 jsou ze Segundy B.

Copa del Rey konečně znovu nabízí to, co se od ní očekává - drama, překvapení a strhující příběhy.

Los osmifinále:

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace