Nový stadion byla moje největší chyba, prohlásil bývalý prezident Espanyolu

RCDE Stadium (© as.com)

Espanyol se může pochlubit jedním z nejmodernějších stadionů v La Lize. Bývalý prezident klubu Daniel Sánchez Llibre ale v rozhovoru pro média označil jeho stavbu za největší chybu, které se ve funkci dopustil.

Čtyřicetitisícový RCDE Stadium byl dokončen v roce 2009 a může se pyšnit nejvyšším oceněním čtyř hvězd od UEFA.

"Kdybych mohl vrátit čas, nový stadion bych nepostavil. Byla to moje největší chyba ve funkci," prozadil Daniel Sánchez Llibre, jenž byl prvním mužem klubu mezi roky 1997 a 2011. "Abychom ho postavili, museli jsme si půjčit 65 milionů eur. Měli jsme rozpočet, ale vzhledem k boomu realitního trhu se nám to vymklo z rukou."

"Na Estadi Olímpic (dřívější stadion Espanyolu) jsme dvakrát vyhráli Copu a postoupili do finále Poháru UEFA. Po podpisu dokumentů o stavbě nového stadionu jsem měl rozhovor se starostou Barcelony a ten mi řekl, že pokud zůstaneme na starém stadionu, odstraní atletickou dráhu a za jedno euro nám ho pronajme na 29 let. Ale už jsme měli vše podepsané a panovalo velké očekávání. Ta nabídka přišla příliš pozdě."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace