Nový Txipiron. Fanoušci Realu Sociedad oslavují útočníka Isaka

Alexander Isak (© as.com)

Alexander Isak potvrdil skvělou formu posledních týdnů, když byl klíčovým hráčem při výhře Realu Sociedad na stadionu Realu Madrid ve čtvrtfinále Copy.

Dvěma parádními góly poslal 20letý útočník Errealu nečekaně do semifinále a potvrdil, že na něj možná čeká velká budoucnost.

Ostatně už v době, kdy ho vloni Real Sociedad kupoval z Borussie Dortmund za 6,5 milionu eur, se mu přezdívalo Černý Ibra. Slavnému švédskému krajanovi Ibrahimovićovi se podobá vysokou postavou i uměním s balónem, v San Sebastiánu ho ale označují spíše jako nového Txipirona. Txipirones jsou malé kalamáry, jeden z tradičních pokrmů v Baskicku, který má černou barvu. Fanoušci Realu Sociedad tak začali říkat Angličanovi Dalianu Atkinsonovi, jenž sice strávil na Anoetě na začátku devadesátých let jedinou sezónu, přesto si příznivce získal 12 góly ve 30 zápasech. Řady z nich totiž docílil ve velkých zápasech, například na Camp Nou. A protože je Isak stejně jako jeho předchůdce tmavé pleti, přezdívka se rychle ujala.

Isak nastřílel v první sezóně ve Španělsku už 13 branek, průměr minut potřebných na gól má lepší než Williana José, jehož nepovedené námluvy s Tottenhamem udělaly z Isaka momentální jedničku v útoku Realu Sociedad. Dokonce se už spekuluje o možném přestupu do většího klubu. Isakova výkupní klauzule má hodnotu 70 milionů eur, Borussia si však zajistila možnost koupit mladého útočníka zpět za 30 milionů eur, a to do roku 2021.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace