Novým trenérem Atlética se stal Simeone

Diego Simeone (© marca.es)

Spekulace se proměnily ve skutečnost, novým trenérem Atlética po odvolaném Gregoriu Manzanovi byl jmenován Diego Simeone.

Madridský klub na své webové stránce potvrdil, že s 41letým Argentincem podepsal smlouvu na rok a půl. Simeone přicestuje do Španělska v pondělí a ihned začne pracovat s týmem.

Simeone prostředí v Atléticu dokonale zná, neboť zde strávil dvě etapy hráčské kariéry, a sice v letech 1994 až 1997 a 2003 až 2005. Byl tak součástí slavného týmu, který v sezóně 1995/1996 dosáhl na doblete, tedy vítězství v lize a poháru.

Jako trenér debutoval El Cholo v roce 2006 na lavičce argentinského Racingu. O rok později triumfoval v tamější ligové soutěži Apertura, to už v roli trenéra Estudiantes. Následně vedl River Plate, s nímž zvítězil v Clausuře 2008. V následujícím roce pak dotáhl San Lorenzo do poháru Copa Sudamericana.

První evropskou trenérskou zkušenost zažil Simeone v italské Catanii, s níž zažil nejlepší sezónu v Serii A. Poté se znovu vrátil do Racingu, kde skončil teprve před několika dny, aby mohl převzít Atlético, což pro něj znamená splnění snu a cíle, jak sám přiznal.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace