Odriozolův poslední rok - ze Segundy B do reprezentace a hledáčku Realu Madrid

Álvaro Odriozola v zápase Segundy B (© marca.es)

Álvaro Odriozola udělal za poslední rok výrazný skok v kariéře. Ze třetí nejvyšší soutěže se vypracoval nejen do prvního týmu Realu Sociedad, ale i do reprezentace Španělska.

Prvního října 2016 musel odstoupit ze zápasu Realu Sociedad B proti Fuenlabradě v Segundě B kvůli zranění, poté však nabraly události rychlý spád. V lednu debut za áčko Errealy v souboji s Málagou, v březnu zápas proti Dánsku za národní mužstvo do 21 let, v září první pozvánka do seniorské reprezentace Julena Lopeteguiho a v říjnu debut v jejím dresu. To je za deset měsíců posun, o němž se mladému obránci ani nesnilo.

"Nebyl jsem nervózní. Julen mi řekl, abych hrál stejně jako v Realu Sociedad. Ale zápas pro mě zvláštní byl. Bylo by úžasné, kdybych se dostal do nominace na mistrovství světa, ale ještě zbývá hodně času," uvedl 21letý pravý bek, jenž si první start za La Roju v utkání proti Albánii osladil kromě skvělého výkonu i asistencí na gól Thiaga. Zároveň se stal 776. reprezentantem Španělska.

Není divu, že se Odriozola dostává do hledáčku velkoklubů. Naději Realu Sociedad už v létě sledoval Real Madrid a zájem Bílého baletu by mohl ještě zesílit, neboť pravý kraj defenzivní řady není na Bernabéu po odchodu Danila ideálně pokrytý. Odriozolova výkupní klauzule má hodnotu 40 milionů eur, což je v současné situaci na přestupovém trhu velmi přijatelná cifra. Nikoho by nepřekvapilo, kdyby brzy zamířila z hlavního města do San Sebastiánu konkrétní nabídka...

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace