Oficiálně: Aubameyang přestupuje do Barcelony

Novou posilou Barcelony se stal útočník Aubameyang

Španělský klub oznámil angažování gabonského útočníka, který přichází zadarmo. Aubameyang musel s Arsenalem rozvázal svůj kontrakt, aby mohl být jeho přesun do Barcelony uskutečněn. Dvaatřicetiletý útočník přichází jako volný hráč a podepsal smlouvu, která vyprší v červnu 2025. Existuje zde i možnost předčasného ukončení v létě 2023. V kontraktu je zahrnuta výstupní klauzule ve výši sto milionů eur. Gabonský kanonýr už s novými spoluhráči absolvoval úterní trénink. Přestup již potvrdily i oba kluby.

"Děkuji, že jste pro mě udělali z Londýna na čtyři roky nový domov. Společně jsme si prošli vzestupy i pády a vaše podpora pro mě znamenala strašně moc. Mít možnost hrát o trofeje a dělat v tomhle klubu kapitána je něco, na co nikdy nezapomenu," řekl zkušený střelec.

Bývalý nejlepší africký fotbalista roku působil v dresu Arsenalu od února 2018. Do Londýna přestoupil z Borussie Dortmund za 64 milionů eur. Stal se nejdražší posilou v historií "Gunners". S klubem vyhrál Anglický FA Cup a domácí Superpohár. V sezoně 2018/19 se stal nejlepším střelcem Premier League, celkem dal za Arsenal 92 branek ve 163 zápasech. Jeho dosavadní kontrakt s platem 350 tisíc liber týdně mu měl vypršet až za 18 měsíců.

Z pozice ofenzivní opory se postupně vypracoval až do role kapitána, nevyhnul se však opakovaným disciplinárním prohřeškům. V prosinci o pásku přišel a trenér Mikel Arteta jej vyřadil ze sestavy. Naposledy hrál v sestavě Gunners 6. prosince. Samotný Aubameyang navíc nepředváděl tak dobré výkony, jako tomu bylo v předešlých letech. Během aktuální sezóny vstřelil v dresu Arsenalu pouhé 4 ligové branky. Londýnskému celku patří v tabulce šesté místo. O příčku výš je ve španělské lize Barcelona, za kterou by měl Aubameyang nastupovat následující rok a půl.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace