Oficiální reprezentace Baskicka? Dohoda není, opravil Elustondo svá slova

Baskická reprezentace (© marca.es)

Prezident Baskického fotbalového svazu Luis Mari Elustondo opravil svá slova o tom, že reprezentace regionu by se mohla brzy zoficializovat.

Baskicko stále nemá status oficiálního národního týmu, Elustondo před několika dny uvedl: "Vypadá to, že je mezi baskickou a španělskou vládou předběžná dohoda, aby se otevřela Baskicku cesta do mezinárodních soutěží. Ve střednědobém či dlouhodobém horizontu bychom mohli být jednou z reprezentací."

To by znamenalo, že by se Baskicko mohlo účasnit turnajů UEFA a FIFA, tedy mistrovství Evropy či světa. Elustondo však rychle opravil sám sebe a za nepřesný výrok se omluvil: "Žádná předběžná dohoda není. Vyjádřil jsem se špatně a lituji toho. Nemáme s vládou (Španělska) žádnou dohodu."

Baskickou reprezentaci, která se nazývá Euskal Selekzioa, trénuje zkušený Javier Clemente. Založena byla v roce 1915, kdy při debutu ještě pod názvem Selección Norte (Severní reprezentace) smetla Katalánsko 6-1. Označení Baskicka nesla poprvé proti stejnému soupeři v roce 1930, tentokrát při triumfu 1-0.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace