Ohlasy po 237. El Clásicu

Včerejší El Clásico (© marca.es)

Barcelona potvrdila v El Clásicu lepší formu a Real Madrid porazila na jeho stadionu díky brankám z druhého poločasu jasně 3-0. Jaké byly ohlasy hlavních protagonistů?

"Špatný výsledek. Začali jsme dobře, první poločas jsme zvládli výborně. Kdyby se nám povedlo dát gól, mohl to být jiný zápas. Je to porážka, která hodně bolí, ale takový je fotbal," uvedl trenér Madriďanů Zinédine Zidane, jenž překvapil nasazením Kovačiće na místo Isca. "Bylo to mé rozhodnutí. Vím, že to zítra schytám, ale stojím si za ním. Nikdy se nezměním. Teď si musíme odpočinout s rodinami a po Vánocích začneme znovu pracovat."

Kouč Barcelony Ernesto Valverde byl pochopitelně spokojený, byť si nemyslí, že je o titulu rozhodnuto, i když Katalánci utekli rivalovi, jenž má dohrávku s Leganésem k dobru, už na rozdíl 14 bodů: "První poločas byl těžký, hodně vysoko napadali, nedokázali jsme hrát naši hru. Ve druhém se to zlepšilo, získali jsme kontrolu nad míčem, přišly šance i góly. Zápas byl lekcí pro všechny, že ve fotbale se vše rychle mění. Ale nejsme ani v polovině sezóny, o titulu rozhodnuto zdaleka není."

Obránce domácích Sergio Ramos se ironicky vrátil k úderu do obličeje Luise Suáreze, po němž měl být vyloučen, ale vyvázl jen se žlutou kartou: "V Barceloně určitě řeknou, že bych si za to zasloužil jít do vězení... S Puigdemontem. A jestli je neúspěch prohrát El Clásico? Kdo si to myslí, ať se znovu ohlédne za rokem 2017. Samozřejmě, že jsme nas.aní, ale liga ještě není nemožná, musíme i nadále bojovat."

Andrés Iniesta, záložník Barcelony, připomněl zaváhání Atlética, dalšího soupeře, prohrála navíc i Valencia, která hrála svůj zápas proti Villarrealu až po El Clásicu: "Výhra je dalším krokem k titulu. Rozdíl s Realem Madrid se zvýšil o tři body, Atlético prohrálo, uvidíme, co Valencia. Mužstvo odvedlo dobrou práci. Ještě je ale ve hře hodně bodů, nemůžeme Real Madrid odepisovat."

Krajní bek Realu Madrid Marcelo se postavil za Zidana: "Trenérovi plně věříme a budeme za ním vždy stát. Liga není ztracená. Nevěřím na zázraky, ale na práci. Rozdíl je velký, protože Barcelona vyhrála více zápasů, tak to prostě je. Zvykli jste si na výhry a myslíte si, že vyhrajeme pokaždé. Ale toto je nejlepší liga světa, kde je každý zápas těžký. Jednou prohrajete, jednou vyhrajete, takový je sport."

Luis Suárez nejen že vstřelil první gól utkání, ale zároveň zaznamenal i 70 000. branku v historii La Ligy. "Můj gól nám pomohl, ale důležitější je práce týmu. Získali jsme tři velmi důležité body. Oni měli lepší úvod sezóny, šli do Supercopy povzbuzeni výhrou v Lize mistrů a lize, ale teď je situace jiná. Kromě Realu Madrid tu ale jsou i Atlético a Valencia, ještě nás čeká dlouhá cesta."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace