Ohlasy po 238. El Clásicu

Luis Suárez se dohaduje se Sergiem Ramosem (© marca.es)

Nedělní El Clásico nabídlo strhující podívanou a dělbu bodů po výsledku 2-2, byť Barcelona hrála celý druhý poločas v početní nevýhodě po vyloučení Sergi Roberta. Jak zápas viděli hráči a trenéři obou týmů?

Jedinou kaňkou na utkání byl výkon rozhodčího Hernándeze Hernándeze, jenž během devadesáti minut kupil jednu chybu za druhou a poškodil obě strany.

"Messi na rozhodčího o poločase vyvíjel tlak, možná proto pískal ve druhé půli odlišně než v té první. Ale Barcelona nevyhrála ligu díky rozhodčím, byla zkrátka nejlepší a je potřeba jí pogratulovat," uvedl Sergio Ramos. Argentinská hvězda Barcelony údajně vytýkala arbitrovi: "Jsi pos.aný, pos.aný, pos.aný, už jsi jim toho věnoval dost."

Kapitán Realu Madrid byl s výkonem svého týmu spokojený a pochválil Andrése Iniestu: "Celkově jsme odehráli velmi dobrý zápas. Chtěli jsme ligového mistra porazit a přerušit jeho sérii bez prohry, ale i s remízou můžeme být spokojení. Byl to dobrý test na finále Ligy mistrů. Andrés Iniesta hrál výborně, je to úžasný hráč. Myslím, že za pár let se potkáme v čínské lize."

Reprezentační stoper se vrátil i k situaci, kdy odmítl zakopnout míč do autu, když na trávníku ležel Luis Suárez: "Každý je synem otce a matky, já tu nejsem od toho, abych někoho vychovával, stačí mi mé tři děti. To je věc rozhodčího. Ten hru nepřerušil a já se rozhodl balón nezakopnout, protože znám Suáreze." Uruguayský útočník se kromě první branky podílel i na vyrovnání, krátce před ním ale fauloval Varaneho, což rozhodčí přehlédl. "Dost mě překvapilo, že rozhodčí nechal ve hře pokračovat, protože jsem Varaneho fauloval. To je rozhodnutí arbitra. Byl to hezký zápas, chtěli jsme vyhrát, ale vzhledem k průběhu není ani remíza špatná," řekl Suárez.

Zinédine Zidane po utkání čekal v útrobách Camp Nou pět minut na Andrése Iniestu, aby loučící se legendu Barcelony mohl obejmout popřát jí hodně štěstí do další etapy kariéry. K utkání trenér Realu Madrid prohlásil: "Viděli jsme dobrý zápas, diváci museli být spokojení. Nemá cenu bavit se o sporných situacích, zůstaňme u fotbalu. Rozhodčí to mají těžké. Nejdůležitější je fotbal a ten byl pohledný, protože oba týmy nastoupily s cílem zvítězit. My měli dost šancí zejména v prvním poločase, ve druhém nám chybělo více klidu. Nevím, jestli je remíza spravedlivá, možná ano, možná ne."

Barcelona natáhla ligovou šňůru bez porážky na 42 zápasů a jen tři kola jí dělí od toho, aby jako první tým v novodobé historii soutěže prošly celým ročníkem bez jediné prohry. Zatímco Real Madrid soupeři el pasillo, uličku slávy, neudělal, Gerard Piqué po utkání vyburcoval realizační tým, který koridor opravdu vytvořil. "Jsme rodina, a když nám el pasillo neudělali, tak bych požádal realizační tým, aby ho udělal a tím skončíme," burcoval Piqué.

Střetnutí zhodnotil také kouč Barcelony Ernesto Valverde: "Musím ocenit úsilí týmu, ve druhém poločase jsme se snažili, aby nebylo poznat, že hrajeme v oslabení. Byl to hodně atraktivní zápas, vůbec ne nudný. Rozhodčí to měl těžké, ale nelze říci, jestli někoho poškodil více. Kdybychom měli VAR, možná by se hrálo ještě teď."

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Chceš mít novinky o Realu Madrid z první ruky? Navštiv ráj fanoušků na BilyBalet.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace