Ohlasy po 243. El Clásicu

Nepokoje po zápase (© marca.es)

Barcelona remizovala s Realem Madrid 0-0 a v tabulce zůstává při bodové rovnosti před svým sokem díky lepšímu skóre. Jaké byly reakce hlavních protagonistů po zápase?

"Byl to bojovný zápas, ve kterém měl každý z týmů lepší fáze. Bylo to hodně vypjaté s velkým množstvím žlutých karet, jak je u El Clásica obvyklé. Chtěli jsme zvítězit, ale je normální, že tyto zápasy jsou těžké," uvedl trenér Barcelony Ernesto Valverde.

Svůj pohled sdělil také Valverdeho protějšek Zinédine Zidane: "Bylo to dobré El Clásico, dobrý fotbalový zápas. Chyběly jen góly. Výsledek toho mnoho neřeší. Mohli jsme získat více, ale takový je fotbal. Pokud máte šance, musíte je proměnit. Penalty? VAR ani rozhodčí je nenařídili, já s tím nic neudělám. Už je po zápase."

Hostům se nelíbily dva zákroky ve vápně na Varana, bývalí arbitři Iturralde González a Andújar Oliver se shodli, že byly penaltové, rozhodčí utkání Hernández Hernández ale na puntík ani jednou neukázal, což se nelíbilo Sergiu Ramosovi: "Dívali jsme se na to o poločase a byly to dvě jasné penalty. Ale ať řeknu cokoliv, nic to nezmění. VAR má pomáhat, pokud jsou pochynosti, má nabídnout konzultaci, což se nestalo. Smůla. Možná se příště nebude kontrolovat penaltový zákrok z naší strany."

"Myslím, že je to zasloužená remíza. Ani výhra by nám nezaručila titul, takže musíme i nadále pracovat. Chyběla nám poslední přihrávka, ale jsem na spoluhráče hrdý," uvedl Ivan Rakitić.

Výsledek 0-0 se v El Clásicu zrodil naposledy v roce 2002. Zatímco samotný zápas proběhl v poklidu, po jeho skončení propukly v ulicích nepokoje, při nichž bylo zapáleno několik kontejnerů. Podle posledních informací si vše vyžádalo kromě škod na majetku také 46 lehce zraněných.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Chceš mít novinky o Realu Madrid z první ruky? Navštiv ráj fanoušků na BilyBalet.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace