Ohlasy po 244. El Clásicu

Sergio Ramos (© marca.es)

Real Madrid porazil na Bernabéu Barcelonu 2-0 a vystřídal rivala na prvním místě ligové tabulky. Jak utkání hodnotili samotní hráči a trenéři?

Trenér vítězů Zinédine Zidane byl spokojený a chválil autory gólů Viníciuse Júniora a Mariana Díaze: "Mám ze zápasu velmi dobré pocity. První poločas byl komplikovaný, ale druhý výborný. Byli jsme výrazně lepší v ofenzivě a dobře jsme napadali, což nám v prvním poločase chybělo. Vinícius nehrál dobře jen s míčem, ale také směrem dozadu. Mám z něho radost, vstřelil branku silnému soupeři v důležitém zápase. Zaslouží si to. Pokud jde o Mariana - že jsem k němu byl nespravedlivý? Každý má právo na názor. Je to třetí útočník, svoji práci odvedl skvěle, ale nic se nemění. Počítám se všemi hráči a všichni mi dělají radost."

Pro dosud přehlíženého Mariana šlo o první ligový start v sezóně, což bral s nadhledem: "Mám velkou radost z debutu, výhry i gólu."

Kapitán týmu Sergio Ramos si pochvaloval, že mužstvo dokázalo soupeře na rozdíl od jiných utkání "dorazit": "Jsou to tři důležité body před skvělým publikem a silným soupeřem, ale liga je ještě dlouhá. Jsou to tři body, ne mečbol. Barcelona sice v prvním poločase často držela míč, ale nevytvářela si šance. Každý má svoji herní filozofii, respektuji tu Barcelony, ale naše je odlišná. Tentokrát se nám podařilo soupeře dorazit. Jsem spokojený."

Kouč Barcelony Quique Setién ve svém prvním El Clásicu neuspěl, rozhodnuto ale podle něj zdaleka není: "Výsledek zatím nemá velký význam. Situace se může ještě mnohokrát otočit. Měli jsme zápas pod kontrolou, ale pak jsme začali chybovat v rozehrávce a ztráceli míč. Je škoda, že jsme nevyužili šance v prvním poločase. Druhý už z naší strany tak dobrý nebyl. Musíme soupeři pogratulovat."

"V prvním poločase jsme měli zápas pod kontrolou, Real Madrid patřil mezi nejslabší, jaké jsem na Bernabéu zažil. Ale ve druhém poločase nás zatlačil a bohužel vstřelil první gól," přidal se Gerard Piqué. "Neříkám to jako kritiku. Každý má své problémy. Ani my na tom nejsme moc dobře. Měli jsme využit naše šance v prvním poločase, pak by to měli těžké. Zatímco Real Madrid je výhrou posílen, nás ranila, ale nesrazila. Pořád máme šanci ligu vyhrát."

Real Madrid na svojí stranu překlopil vzájemnou bilanci v lize (73 ku 72 výhrám) a také znovu získal vedení v tabulce vstřelených branek v historii soutěže (6 152 ku 6 151). Barcelonu tentokrát nezachránil ani nevýrazný Messi, Argentinec neskóroval už v pátem El Clásicu v řadě (426 minut).

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Chceš mít novinky o Realu Madrid z první ruky? Navštiv ráj fanoušků na BilyBalet.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace