Ohlasy po 246. El Clásicu

Zinédine Zidane (© as.com)

Real Madrid porazil v 246. El Clásicu historie Barcelonu 2-1, odvěkého soka přeskočil v tabulce a je novým ligovým lídrem.

Základ úspěchu položili domácí na stadionu Di Stéfana už v první půli zásluhou branek Benzemy a Kroose. Po hodině hry snížil Mingueza, ale na více než kontaktní gól Barcelona nedosáhla. V závěru měla i smůlu, když Llaix orazítkoval brankovou konstrukci. Lionel Messi se neprosadil proti Realu Madrid posedmé v řadě a na radost z třepající se sítě čeká v El Clásicu už téměř tři roky.

Barcelona se zlobila na rozhodčího Gila Manzana kvůli souboji z 84. minuty, kdy Mendy pomohl k zemi Braithwaitea, arbitr ale pokutový kop nenařídil a zákrok ani nekonzultoval s kolegou o videa. Právě tento souboj byl trnem v oku trenéra hostů Ronalda Koemana: "Jestli rozhodčí ovlivnil zápas? Kdyby ne, skončil by 2-2. Byla to jasná penalta. Nevím, proč je ve Španělsku VAR. Všichni ten souboj viděli. Bude lepší o tom více nemluvit. Zůstávám optimistou, ukázali jsme, že bojujeme a budeme bojovat do posledního zápasu."

Koemanův protějšek Zinédine Zidane byl spokojený, obává se však o fyzičku svých svěřenců: "Mám ze zápasu velmi dobrý pocit. Začali jsme dobře a měli hodně šancí na třetí gól. Zasloužené vítězství. Myslím, že rozhodčí nenařídil penaltu, protože to penalta nebyla. Důležité je, co jsme předvedli na hřišti. Poté jsme trpěli, protože Barcelona je silné mužstvo. Nelze říct, že rozhodčí ovlivnil výsledek. Po fyzické stránce dosahujeme limitu, nevím, jak dokončíme sezónu."

Zidanovy se proti Barceloně daří. Zatímco v 11 posledních zápasech bez Zidana měl Real Madrid bilanci 3-1-7, s Francouzem se úspěšnost zvýšila na statistiku 6-3-2.

Chceš mít novinky o Realu Madrid z první ruky? Navštiv ráj fanoušků na BilyBalet.cz.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace