Ohlasy po El Clásicu

Týmy při nástupu (© marca.es)

První ze čtyř soubojů Realu Madrid s Barcelonou v následujících třech týdnech skončil remízou. Jaké jsou na výsledek 1-1 ohlasy aktérů?

José Mourinho byl tradičně nespokojený s rozhodčími, portugalskému kouči se nelíbilo vyloučení Albiola: "Už jsem unavený z toho, že proti Barceloně dohrávám každý zápas v deseti. Vyloučený měl být i Dani Alves. Nechápu, proč je posuzování odlišné. Když k takovému zákroku dojdu 50 metrů od branky, je to žlutá, uvnitř vápna je ještě jasnější. Rád bych si s Barcelonou zahrál jedenáct proti jedenácti, to je však ve Španělsku i v Evropě nemožné. Ale i v oslabení jsme hráli dobře, protože jsme na to připraveni. S fantastickými fanoušky v zádech jsme dokázali vyrovnat a mohli jsme strhnout vedení na naši stranu."

Pep Guardiola byl s remízou, která nechává náskok Katalánců na osmi bodech, spokojený, k rozhodčímu se nevyjádřil: "To je vaše práce, já nic neviděl. Přijet na Bernabéu a remizovat je dobrý výsledek. Real Madrid je velký tým. Za stavu 1-0 jsme měli více ohrožovat branku Ikera Casillase, nakonec mohl vyhrát kdokoliv. Máme náskok osmi bodů a lepší vzájemnou bilanci, ale mistry ještě nejsme. Do konce ligy zbývá šest kol."

Ani Víctor Valdés penaltový zákrok Dani Alvese na Marcela nechtěl komentovat: "My se k rozhodčím nevyjadřujeme, není to náš styl. Role rozhodčího není v podobných zápasech snadná, dělají to nejlíp, jak umí. Nebudeme hledat výmluvy, raději se soustředíme na nadcházející zápasy. Mistry ještě nejsme, Real Madrid má stále matematickou šanci, ale udělali jsme důležitý krok."

Iker Casillas předvedl dva dobré zákroky proti Lionelu Messimu, na Argentincův pokutový kop však nedosáhl: "Je složité ještě dosáhnout na titul, to je jasné. Byli jsme si vědomi toho, že tento zápas je z těch čtyř, které s Barcelonou odehrajeme, ten nejméně důležitý. Ale hodně nás posílí, že jsme i v oslabení dokázali vyrovnat. Vzhledem k okolnostem to nebylo špatné."

Podle Xavi Hernándeze si obhájce titulu zasloužil zvítězit: "Byli jsme trpěliví, dobře jsme bránili, ale konec nám utekl. Barcelona byla jasně lepší, i na Bernabéu jsme zůstali věrní našemu stylu. Real Madrid nechtěl hrát, pouze nakopával míče a spoléhal na protiútoky. Chtěli jsme vyhrát, abychom udělali definitivní krok k titulu, což se nám sice nepovedlo, ale i tak odjíždíme spokojení."

Álvaro Arbeloa byl s dělbou bodů spokojený: "Máme dobré pocity. Udrželi jsme Barcelonu i přes početní nevýhodu na uzdě, nepustili jsme je do šancí. Můžeme být spokojení, i když stále máme co zlepšovat. Možná, že někdo řekne, že jsme hráli defenzivně, ale podařilo se nám Barcelonu zastavit. Někdy takovou taktiku prostě zvolit musíte."

"Odjíždíme s dobrým pocitem ze získaného bodu, protože náskok zůstává stejný a do konce sezóny je o zápas méně, ale je jasné, že jsme mohli vyhrát. Měli jsme s početní výhodou naložit lépe. Trávník byl pomalý, nemohli jsme hrát fotbal, který máme rádi, museli jsme volit větší množství přihrávek," zhodnotil utkání Sergio Busquets.

Podle Ricarda Carvalha je remíza spravedlivým vyústěním: "Výsledek mi připadá spravedlivý. Mohli jsme hrát lépe, ale je těžké hrát proti Barceloně, když máte o hráče méně. S přístupem můžeme být spokojení, ukázali jsme charakter, bod je dobrý."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace