Ohlasy po finále Copa del Rey

Radost Realu Madrid (© as.com)

Z Královského poháru se raduje Real Madrid, který ve finále na Mestalle zdolal Barcelonu 1-0 po prodloužení. O jediný gól se postaral Cristiano Ronaldo. Jaké jsou pocity hlavních protagonistů?

Pep Guardiola ve funkci trenéra Barcelony prohrál své první finále: "Gratuluji Realu Madrid. Zápas byl v úvodu hodně tvrdý, ale to není omluva pro výkon, který jsme v prvním poločase předvedli. V něm byli oni lepší, zatímco nám patřila druhá polovina. Vyhrát mohl kdokoliv. Teď už se musíme soustředit na Osasunu, která nás čeká o víkendu, protože ligu máme blízko. A pak je tu Liga mistrů. Jsem přesvědčení, že moji hráči se z této porážky oklepou."

José Mourinho splnil úkol, kvůli kterému do Realu Madrid přišel, získal trofej: "Myslím, že jsme si to zasloužili. Mužstvo tvrdě a dobře pracovalo. Zápas se mohl vyvíjet jinak, kdybychom dali gól v prvním poločase, ve kterém jsme byli lepší, nebo inkasovali ve druhém, který patřil Barceloně. Také Di María byl v závěru blízko gólu. Porazit rivala, jakým je Barcelona, je speciální. Už to trvalo příliš dlouho. Jsem na mužstvo pyšný. Jsem šťastný, že se mi podařilo dosáhnout na vítězství v poháru ve čtyřech zemích."

"Takový je fotbal, ne vždy vyhraje ten lepší. My se z toho musíme poučit a soustředit se na další zápas, protože už o víkendu nás čeká Osasuna. Chci poděkovat fanouškům, kteří přijeli do Valencie i těm u televize. Měli jsme velkou touhu zvítězit, ale bohužel se to nepovedlo," litoval Sergio Busquets.

Autor jediného gólu Cristiano Ronaldo byl nadšený: "Je to pro nás důležitá trofej. Byl to náš cíl pro tuto sezónu, povedlo se nám ho splnit, a to proti Barceloně, která ve druhém poločase hrála velmi dobře. Mourinho nám dal vítězného ducha. Věděli jsme, že kdo dá první gól, vyhraje. Triumf v Copě si užijeme, ale ještě je tu Liga mistrů, v níž také chceme uspět."

"Takový je sport. První poločas byl vyrovnaný a ve druhém jsme měli šance, ale nepovedlo se nám z nich vytěžit gól. Naopak jsme po brejku inkasovali. Myslím, že jediným týmem, který chtěl hrát fotbal, byla Barça. Nezbývá nám, než soupeři pogratulovat a soustředit se na zbytek sezóny," prohlásil Xavi a dodal, že vypjaté momenty z finále neovlivní vztahy uvnitř reprezentace. "Je pravda, že jsme hráli o hodně, ale Ikerovi jsem po zápase pogratuloval a objal ho, jsme velcí přátelé. Sergia Ramose tolik neznám a s Arbeloou mám profesionální vztah. O hráčích Realu Madrid nic špatného neřeknu."

Kapitán Realu Madrid Iker Casillas dosáhl na Copu poprvé v kariéře: "Věnujeme tohle vítězství fanouškům. Byly to těžké dva roky, během kterých jsme trpěli. Ale dnes jsme ukázali, že s maximálním odhodláním můžeme porazit každého. Pohár si užijeme, ale zároveň nezapomínáme na nejbližší zápas, ligu ještě nevzdáváme, čeká nás také Liga mistrů."

"Spravedlivé? Oni prostě dali o gól více. Je to tvrdá porážka, ale předvedli jsme dobrý výkon, odcházíme se vztyčenou hlavou. Musíme Realu Madrid pogratulovat. Na sportu je krásné, že vám dá šanci ne na pomstu, ale na to, aby věci příště dopadly jinak," prohlásil Dani Alves.

Ángel di María si pochvaluje týmovou soudržnost v Realu Madrid: "Teď táhneme za jeden provaz více než kdy jindy. Fanoušci si tohle vítězství zasloužili. Věděli jsme, že máme šanci. Nechali jsme na hřišti vše a odměna přišla. Je to krásné."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace