Ohlasy po odvetném semifinálovém El Clásicu

Zklamaný Cristiano Ronaldo (© as.com)

Jaké jsou reakce na včerejší výsledek 1-1, který posunul Barcelonu přes Real Madrid do finále Ligy mistrů?

"Mou měl pravdu, bylo nemožné, abychom postoupili. Dnes to měl rozhodčí snadné, protože první zápas o všem rozhodl. Kdyby se nestalo, co se stalo, šli bychom do odvety s výsledkem 0-0 a Pepem v sestavě," vrátil se Aitor Karanka, který suploval na lavičce potrestaného José Mourinha, k vyloučení portugalského obránce v prvním zápase.

Kouč Barcelony Pep Guardiola byl pochopitelně spokojenější: "Vyřadili jsme skvělý tým. Byla to jeden z nejhezčích večerů, jaké jsem zažil. Lidé jsou šťastní a my spokojení. Jsem rád, že jsme i za stavu 1-1 zůstali věrni našemu stylu. Mohli jsme začít odkopávat míče, ale místo toho jsme i nadále chtěli hrát fotbal. A Mourinho? Jsem radši, když jsou trenéři na lavičce, protože tam je jejich místo. Ale i já musel několikrát sledovat zápas z tribuny kvůli trestu, tak to prostě je. Každopádně jsem rád, že už tahle série zápasů skončila, protože to bylo hodně náročné."

"Podařilo se nám vyhrát, čímž jsme ukázali, že jsme lepší. Real Madrid prohrál a měl by se omluvit za polemiku, kterou během tohoto dvojzápasu vyvolal. Je to pro nás velký den, musíme si ho co nejvíce užít," radoval se Xavi, jenž v předešlých zápasech kritizoval herní systém Realu Madrid.

"Já herní styl žádného týmu kritizovat nebudu. Rozhodčí nás v obou zápasech poškodil. Nejprve přísně vyloučil Pepeho a když jsme se v odvetě dostali do vedení, gól nám vzal. Můžeme být spokojení s výkonem a úsilím, nechali jsme na hřišti všechno," uvedl Xabi Alonso směrem k neuznanému gólu Higuaína kvůli předešlému pádu Cristiana Ronalda, při kterém se sebou strhl Mascherana.

Iker Casillas mluvil v podobném duchu: "Doma jsme měli nakročeno k výsledku 0-0, což by v kombinaci s remízou 1-1 v odvetě znamenalo náš postup. Když se hrálo 11 na 11, byli jsem Barceloně vyrovnaným soupeřem, odcházíme se vztyčenou hlavou. Jsme naštvaní, protože neuznanému gólu předcházel faul na Cristiana, ale pískne se jeho nedovolený zákrok. Je to stále to samé. Jako vždy."

"Zápas by se dal označit jako Mission Impossible 4. Nejlepší by pro nás bylo se k odvetě vůbec nedostavit, ale jsme slušný klub. V příští sezóně by bylo lepší, kdyby dali Barceloně trofej rovnou. Mascherano v Anglii nikdy nepadal, ale tady vypadá, že umírá pokaždé, když se ho někdo dotkne. Tohle není jenom o fotbale. Gól Higuaína měl platit. Barcelona je skvělý tým, podobnou pomoc od rozhodčích nepotřebuje," soptil Cristiano Ronaldo.

Javier Mascherano varoval, že Barcelona ještě trofej nemá: "Dostali jsme se do finále, což není málo, ale ještě jsme nic nevyhráli. Poslední týdny byly hodně složité, protože vzájemné zápasy vyvolaly hodně vášní. Ceníme si podpory fanoušků, cítili jsme ji v každé chvíli."

"Máme radost, že jsme ve finále. Postoupili jsme přes Real Madrid, který je velmi silným soupeřem. Těšíme se na finále a věříme, že se nám podaří po dvou letech znovu zvednout trofej pro vítěze Ligy mistrů nad hlavu," prohlásil Andrés Iniesta.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace