Ohlasy po prvním semifinálovém El Clásicu

Pep Guardiola (© as.com)

Jaké jsou reakce hráčů na vítězství Barcelony na půdě Realu Madrid v prvním utkání semifinále Ligy mistrů?

Nejvíce komentovaným okamžikem se stal ostrý šlapák Pepeho na Dani Alvese ze 60. minuty, po kterém byl portugalský fotbalista vyloučen. Barcelona zásluhou dvou gólů Lionela Messiho početní výhodu využila, čímž se přiblížila k postupu do finále, které se odehraje ve Wembley.

"Vyloučení Pepeho? Oni hrají na hranici násilí. A pokud si hrajete s ohněm, spálíte se. Real Madrid by neměl hledat výmluvy, je to pokaždé to samé. Ani na svém vlastním stadionu nechtěli hrát fotbal," prohlásil Gerard Piqué.

Ve stejném duchu mluvil i Xavi: "Byla to jasná červená karta, podobné zákroky se nemohou tolerovat, protože při nich může dojít ke zranění. Myslím, že jsme byli lepším týmem. Jsme jediné mužstvo, které chce hrát zábavný fotbal. Oni spekulují, díky čemuž nás porazili v Copě."

"Byli jsme lepší. Oni dohrávali v oslabení, ale stalo se tak po zákroku, který si červenou kartu zasloužil. Ještě nás čeká těžký zápas v Barceloně, protože Real Madrid bude bojovat. Teď se ale soustředíme na ligu, kde se o víkendu střetneme s Realem Sociedad," přidává se David Villa.

Z tábora Realu Madrid se ozývají hlasy, podle kterých byl Pepe vyloučen přísně. Iker Casillas k tomu řekl: "Vyloučení rozhodlo. Podle rozhodčího to byla červená karta, já si to nemyslím, ale nic se neděje, už jsme si zvykli. Nemůžu ale pochopit, proč pořád dohráváme v deseti. Letos se to stalo už několikrát a je to unavující."

"Pepe neměl být vyloučen. Řekl jsem rozhodčímu, že zabil zápas, protože do té doby vypadal tak, jak jsme očekávali. Vyloučení vše změnilo, mám z toho špatný pocit. Ale do Barcelony odjedeme předvést profesionální výkon. Musíme na tento zápas zapomenout," prozradil Xabi Alonso.

Také Cristiano Ronaldo řekl k zápasu a strategii, kterou zvolil José Mourinho, své: "Nerad hraji tímto stylem, ale tak to je, nedá se nic dělat. Všichni jste viděli, co se stalo. Když se hrálo 11 na 11, tak jsme možná nepředváděli nejlepší výkon, ale měli jsme zápas pod kontrolou. Proti Barceloně je to pokaždé stejné. A Messi? Proti 10 to má snažší. Kéž bych si jednou proti 10 mohl zahrát také já. Po výsledku 0-2 nás čeká odveta na hřišti soupeře. Ve fotbale se může stát cokoliv, ale víme, že to bude velmi složité."

Pep Guardiola ještě nepovažuje dvojzápas za vyhraný: "Jsme kousek od postupu do finále, ale Real Madrid velmi, velmi respektuji. Pokud propadneme uspokojení, je Real Madrid schopný všeho. Že už je Barcelona ve Wembley? Tomu snad nikdo nevěříte. Klub, který má devět titulů z Ligy mistrů, se nikdy nevzdá. A s tím musíme jít do odvety."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace