Ohlasy z Barcelony po mistrovském titulu

Barcelonská radost (© sport.es)

Potřetí v řadě se vítězem Primery stala Barcelona, jaké byly bezprostřední reakce po remíze 1-1 na hřišti Levante z tábora Katalánců?

Prezident Barcelony Sandro Rosell byl na svůj tým pyšný: "Jsem hrdý na přístup, úsilí, práci a fotbal, který hráči předvedli. Je to triumf našich hodnot, výchovy, trenérů, kteří dokázali v průběhu sezóny ustát těžké chvíle. Pep (Guardiola) je nejlepším trenérem světa, nejlepším trenérem historie. Čelil obrovskému tlaku a zvládl to. Je to pro nás neskutečně cenný titul. Vyhráli jsme ho díky hodnotám Barcelony - fair-play, La Masía, soudržnost, skvělí fanoušci. Barcelona může být vzorem pro každého."

"Vyhráli jsme ligu, která byla hodně těžká. Musím hráčům poděkovat a smeknout před nimi. Jsou neskuteční. Teď konečně přišel čas na oslavy, dobré jídlo, tanec... A pak finále Ligy mistrů, které je krásným zápasem. Cítíme obrovskou radost. Titul si zaslouží celé mužstvo, které drželo neustále při sobě, i když některé události rozpoutané médii připomínaly až nelidské zacházení," neskrýval radost Pep Guardiola.

V podobném duchu mluvil i Xavi Hernández: "Byla to hodně tvrdá soutěž, psychicky nesmírně náročná. Pokud to někdo nechce vidět, tak to nevidí. Bojovali jsme proti mnoha věcem. Za každé situace jsme fungovali jako tým a odměna přišla. Teď můžeme slavit s fanoušky, kteří byli skvělí."

"Zasloužili jsme si to, protože jsme pracovali na hranici našich možností. Je to důležitý titul, který je prémií za stabilní výkonnost po celý rok. Můžeme být hrdí, protože to byla velmi těžká liga. Museli jsme bojovat proti mnoha věcem, bylo to náročné," přidává se Víctor Valdés.

"Z titulu mám obrovskou radost. Stejně tak z každého předešlého, nerozlišuji to. Pracovali jsme hodně tvrdě, za což jsme myslím zaslouženě byli odměněni. Byl to hodně těžký rok. Teď půjdeme slavit a odpčineme si, abychom byli připraveni na finále Ligy mistrů proti Manchesteru United," řekl Carles Puyol.

Javier Mascherano se dočkal titulu hned ve své první sezóně na Nou Campu: "Budeme ligu hodně slavit, protože není normální, aby tak těžkou soutěž vyhrál jeden tým třikrát v řadě. Zajistili jsme si prvenství dvě kola před koncem, to má velkou cenu. Jsme šťastní."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace