Okradl jsi nás. Po Seville se na Muñize Fernándeze zlobí i Elche

Momenty, který vyvolal velkou polemiku (© marca.es)

Muñiz Fernández se znovu dostal pod palbu kritiky. Po Seville si na asturijského arbitra stěžuje také Elche.

Andalusané se cítili poškození po zápase čtvrtého kola proti Barceloně na Camp Nou, kde jim Muñiz Fernández kvůli údajnému faulu Caly na Dani Alvese neuznal zřejmě regulérní branku, rozhodující gol poté Sevilla inkasovala po vypršení avizovaného nastavení.

"Byla to krádež, celý svět to viděl. Barcelona je skvělým týmem, ale když nevede, pomáhá si jinými způsoby. Nemůžu říkat více, protože se bojím, že bych byl potrestán," čertil se obránce Fernando Navarro.

Ještě více emocí vzbudil včerejší Muñizův výkon v utkání mezi Elche a Realem Madrid. Ilicitanos mu vyčítají, že nedal Sergiu Ramosovi po půlhodině druhou žlutou kartu, výrazně přetáhl nastavený čas a v poslední akci střetnutí daroval Bílému baletu pokutový kop po střetu Carlose Sáncheze a Pepeho, který vypadal spíše jako faul stopera Realu Madrid.

"Jestliže Pepe říká, že to byla penalta, pak je slepý. Byla to krádež. Rozhodčí nám ukradl bod. Nejde jen o penaltu, ale i o další detaily jako nevyloučení Sergia Ramose," zlobil se Edu Albácar.

Kontroverzní momenty okomentovali i zástupci Barcelony. "Stále tomu nemohu uvěřit. Důkazy o tom, že Pepe faulovaný nebyl, není třeba komentovat," uvedl klubový prezident Sandro Rosell. Gerard Piqué pak na svém Twitteru napsal: "Sleduji komedii na Canal+ Liga. V tuto noční hodinu jsou vždy dobré."

Reakce z tábora Realu Madrid na sebe nenechala dlouho čekat. Carlo Ancelotti obránci Barcelony vzkázal, že "by se měl více soustředit na výkony na trávníku", Álvaro Arbeloa, že "je rád, že někteří vyměnili divadlo za film".

Kiksy rozhodčích je ovlivněna velká část zápasů La Ligy. Většina z nich vyšumí do ztracena, neboť k nim dochází v zápasech "malých" týmů, které tolik vášní nevzbuzují, přesto kritika na muže v černém každým rokem sílí.

Prezident komise rozhodčích Victoriano Sánchez Arminio se ale jako obvykle pustil do obrany svých podřízených: "Pokud jde o výkon Muñize ve včerejším střetnutí, pak on sám musí vědět nejlépe, jak se cítí. Nevím, jak na tom je. Možná měl nějaký osobní problém a nebyl v ideálním rozpoložení. Být rozhodčím je velmi těžké. Je hezké, že v televizi máte opakované záběry, zpomalení nebo zvětšení, ale to arbitr k dispozici nemá, musí se rozhodnout během zlomku vteřiny. Navíc hráči mu nepomáhají, spíše naopak. Snaží se rozhodčí oklamat. Přistupujeme však ke všem klubům stejně, neděláme rozdíly. Když uděláme chybu, můžeme ji udělat stejně tak u malého klubu jako u velkého."

Trestu však Muñiz Fernández neušel. Komise rozhodčích ho na neurčito poslala do ledničky, jak se ve Španělsku označuje postavení arbitrů mimo službu. Minimálně v příštích dvou kolech si Muñiz nezapíská, po sezóně by pak podle rádia COPE mohl být přeřazen do Segundy.

Podívejte se na sestřihy obou zápasů, kde jsou sporné momenty zachyceny:

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace