Osasuna zkoumá hostování Cuency

Isaac Cuenca (© chronofoot.com)

Osasuna v sobotním utkání proti Barceloně sice získala velmi cenný bod, ovšem zároveň utrpěla velmi citelnou ztrátu. Na sedm měsíců přišla kvůli zranění kolene o krajního záložníka Sisiho. Jelikož Sisi patřil mezi hráče základní sestavy, vedení klubu z Pamplony nelení a začíná všemožně shánět náhradníka, jenž by osiřelé místo v sestavě zaplnil.

V takovýchto případech to dost často chodí, tak, že agenti sami volají do kanceláří klubu a nabízejí své chráněnce, kteří nehrají, nebo nemohou najít místo. Nicméně Osasuna musela většinu nabídek odmítnout, poněvadž se nabízené zboží nevešlo do hodně omezených finančních možností klubu z Navarry. Podobně by tomu pravděpodobně bylo i s Isaacem Cuencou o nějž by vedení Osasuny stojí.

Byť hráčův zástupce  José María Orobitg v létě neochvějně trval stůj co stůj na Cuencově setrvání na Camp Nou, mlhavé vyhlídky na to, že si v brzké době zahraje, přestože už je přes týden stoprocentně zdráv a propuštěn z marodky, mohou hráčův názor v lednovém přestupním termínu změnit. Pro zápas v Miláně nebyl nominován vůbec a trenér Tata Martino s ním evidentně příliš nepočítá.
Hlavní překážkou pro angažmá Cuency na El Sadaru bude zřejmě hráčův plat. Ten překračuje milión eur. Jenže v Barceloně by ho rádi poslali na hostování, domnívají se, že by se od Cuency mohli po zranění a hostování v Ajaxu dočkat velmi slušných výkonů. Jenže k tomu potřebuje pravidelně hrát.

Proto by v Barceloně byli zřejmě ochotni platit jistou část fotbalistovy gáže, na níž by Osasuna neměla. Za to by si Barça stanovila podmínku, podle které by musela Osasuna platit penalizaci, pokud by Cuenca nehrál. Mimochodem taková klauzule by pro Osasunu nebyla žádná novota, neboť podobnou měl ve smlouvě zahrnutou i Roberto Soldado, když ho sem na hostování poslal Real Madrid. Problémem by snad mohl být i herní styl Osasuny, neboť katalánský klub upřednostňuje mužstva, která hrají podobně, tak jako třeba právě Ajax.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace