Oslabené Atlético, nevyrovnaný Real Madrid, oživlá Barcelona nebo číhající Sevilla? La Liga zažije dlouho nevídaný boj o mistra

Obhájí Real Madrid titul? (© marca.es)

Pět kol do konce a hned čtveřice adeptů na ligový titul. La Liga zažije dlouho nevídaný finiš, v němž každý bod a každý gól může hrát klíčovou roli.

Čtyřku Atlético, Barcelona, Real Madrid a Sevilla totiž dělí rozdíl pouhých tří bodů. Díky zápasu proti Granadě k dobru má momentálně nejvýhodnější pozici Barcelona, která se může v případě vítězství posunout na první místo tabulky, v letošní sezóně vůbec poprvé. Oživlý tým Ronalda Koemana našel po špatné první polovině sezóny svou tvář a i přes prohru v El Clásicu se naučil sbírat body po třech.

To naopak zapomnělo Atlético Madrid, které oslabil koronavirus, jenž zasáhl řadu členů elitní sestavy Diega Simeoneho, i častá zranění. Náhradníci marodů neudrželi nastolenou úroveň a výsledkem je prohospodaření luxusního náskoku, který na druhého v pořadí činil ještě na konci ledna 10 bodů (a Atlético navíc mělo odehraný o zápas méně).

Real Madrid je třetím mužstvem, které si brousí zuby na titul. Bezgólové remízy na půdě Getafe a naposledy doma proti Betisu však kandidaturu Bílého baletu oslabily, Zidanova parta stále neukazuje dostatečně stabilní výkonnost a občas má problémy v ofenzivě.

Pět výher v řadě vystřelilo šance Sevilly, černého koně, jenž už má vedoucí trojlístek v přímém kontaktu a číhá na každé jeho zaváhání.

Hodně napoví výsledky 35. kola, kdy Barcelona hostí Atlético a Real Madrid Sevillu.

Mistrovské drama s tak početným obsazením a minimálním rozdílem nebylo v Primera División dlouho k vidění. Naposledy v ročníku 2006/2007, kdy Barcelonu, Real Madrid, Sevillu a Valencii dělilo v této fázi ročníku šest bodů.

Rozpis adeptů na titul:

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Chceš mít novinky o Realu Madrid z první ruky? Navštiv ráj fanoušků na BilyBalet.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace