Özil přestoupil do Arsenalu

Mesut Özil (© marca.es)

Příchod Garetha Balea znamenal přetlak na soupisce Realu Madrid. Bílý balet proto prodal Mesuta Özila do Arsenalu, obchod již byl oficiálně potvrzen.

Kanonýři zaplatili za německého reprezentant 45 milionů eur, což znamená, že jde o nejvyšší cifru, jakou Bílý balet kdy za hráče obdržel. Dalších 4,6 milionu eur může do Španělska putovat formou bonusů.

"Vážení fanoušci Realu Madrid, děkuji za krásné tři roky. Moje působení zde bylo jedinečné a speciální. Někdy se věci vyvinou jinak, než byste řekli před pár dny. Ačkoliv opouštím Real Madrid, přeji mu i nadále jen to nejlepší," uvedl Özil na svém Twitteru.

Až dosud držel prvenství Brazilec Robinho, který v roce 2008 odešel do Manchesteru City výměnou za 43 milionů eur.

Özil strávil v dresu Realu Madrid tři sezóny, během kterých nastoupil do více než sta ligových zápasů. Čtyřiadvacetiletý záložník se v Arsenalu již podrobil lékařské prohlídce, po níž podepsal smlouvu, která mu zaručuje roční plat okolo 8 milionů eur.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace