Pacův bič přináší výsledky

Paco Jémez střídá... (© marca.com)

Střídání, byť utkání ukrojilo pouhých šestnáct minut - tak jako se to přihodilo Titovi a Lassovi v nedělním utkání Raya proti Realu Sociedad, kdy jejich strana hřiště připomínala spíše průchoďák, vyplísnění před novináři, kterému předcházelo pořádné proprání v kabině, nebo dokonce zápasy strávené v chládku lavičky náhradníků. Paco Jémez, trenér Raya Vallecana nemá nějaký pevný "modus operandi", jak dávat výstražné políčky svým svěřencům, nicméně, nutno říci, že pokaždé perfektně zafungovaly.

"Po tomhle se jim to už nikdy nestane". Takhle uvažoval po hodně brzkém nedělním střídání. Jasný vzkaz byl vyslán. Z toho důvodu není třeba používat další represálie. "Když uskutečním střídání, nedělám to s úmyslem, že to ponese nějaké další následky, nýbrž proto, že se domnívám, že je to nejlepší pro mužstvo. Když budu myslet, že by měli hrát proti Mallorce, tak zkrátka budou", vysvětlil v pondělí kouč Raya. Však to není poprvé, co Paco Jémez učinil podobná opatření, aby vyštengroval výkonnost svých svěřenců. Jeho medicínu okusili na vlastní kůži někteří z hráčů základní sestavy - třeba Trashorras, Casado, Gálvez, nebo již výše zmíněný Lass Bangoura.

Roberto Trashorras je mozek, jenž organizuje hru Raya. Nenahraditelný. Ale trvalo to až do desátého ligového kola letošní sezóny, než se usadil v základu a napevno uchytil týmové kormidlo. Předtím byl náhradníkem a proti Deportivu si dokonce nezahrál ani minutu, což byla "odměna" za jeho chabé obětování při defenzivní fušce. Když znovu zůstal proti Barçe bez práce, musel na sobě začít pracovat, dobít baterky. Teď po trávníku lítá jako žádný druhý, jak sám přiznal Paco.

Gálvez nyní patří mezi top stopery a patřil mezi ně i na startu letošního ročníku. Jenže po mírně vlažném rozjezdu se objevil v sestavě až v osmém kole. A trvalo to ještě další tři zápasy, než definitivně ovládl svoje místo v obraně, když využil 45 minut druhé půle, kdy nahradil Amata, jenž se podepsal pod dvěma góly Celty Vigo. A nebylo to jen v tomto případě, kdy Amat skončil kvůli střídání trenéra ve sprše již během poločasové pauzy. Stalo se mu to již v zápase proti Athleticu, kdy zbytečně komplikoval rozehrávku a navíc mu Aduriz činil nevýslovné problémy. Sice tehdy nepřišel o místo v základu, ale také už se zmíněné excesy neopakovaly.

José Manuel Casado nevěděl, co je to konkurence plných dvanáct zápasů. Jenže poté, co spatřil pátou žlutou kartu v San Sebastiánu teprve v deváté minutě a navíc při výkonu, kdy ho Paco Jémez prakticky nepoznával, dostal šanci Nacho z rezervy. Sedm zápasů trvalo šestadvacetiletému bekovi, než si vybojoval zpět své místo na prvoligovém slunci a stal se neoddiskutovatelným levým bekem Raya.

Cestu ukázal Paco Jémez i Lassu Bangourovi. Ve třetím kole ho střídal Ramirem z béčka. "Nebudu mít na hřišti někoho, kdo neplní to, co říkám. Je to nedostatek úcty vůči mne a jeho spoluhráčům", řekl tehdy. Očekávaný efekt to přineslo, neboť hned v následujícím kolem se podílel na třech gólech svého týmu na Vicente Calderónu.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace