Paulo Futre prozradil, jak si jako mladý kapitán Atlética získal respekt spoluhráčů

Paulo Futre v dresu Atlética (© marca.es)

Paulo Futre na sociální síti prozradil okolnosti, za kterých byl zvolen kapitánem Atlética Madrid.

Bývalý portugalský křídelník stále patří mezi fanoušky nejoblíbenější postavy, které klubem prošly, zveřejněný příběh respekt k Futremu ještě prohloubil.

"Rád bych vám řekl příběh, který je pro mě speciální. Během mé druhé sezóny (v Atléticu) Jesús Gil (tehdejší svérázný prezident klubu) rozhodl, že budu kapitánem. Snažil jsem se ho přesvědčit, aby změnil názor, ale bylo to nemožné. V týmu byli hráči základní sestavy reprezentace a polovinu kádru tvořili odchovanci. Navíc v té době mohli hrát dva tři cizinci v každém mužstvu. Se všemi jsem vycházel skvěle, ale nebylo možné, aby přijali 22letého Portugalce jako kapitána," vypráví nyní 54letý Futre.

"Nedlouho poté se vše změnilo. Aguilerovi bylo teprve 20 let, šlo o odchovance. Už debutoval za áčko, ale ještě neměl profesionální smlouvu, když přišla hrozná zpráva o rakovině holenní kosti. Prezident veřejně řekl, že ať se stane cokoliv, podepíše s Aguilerou několikaletý profesionální kontrakt. O několik dní později jsme se s radostí dozvěděli, že nádor je benigní (nezhoubný) a může znovu hrát. Začal s tréninkem, ale smlouva nikde. Gil nic neřešil, tak jsem do toho vstoupil."

"Ve stejnou dobu jsem se dohodl na nové smlouvě, v den podpisu jsem prezidentovi v jeho kanceláři řekl: 'Prezi, zavolejte tomu klukovi, ať podepíše, co jste slíbil. Pokud ne, tak smlouvu nepodepíšu a novinářům řeknu důvod.' Věděl, že neblafuji. Po Gilově typické smršti nadávek podepisoval Carlos Aguilera za půl hodiny svůj první profesionální kontakt. Když jsem další den přišel do kabiny, cítil jsem z pohledu spoluhráčů, že mě poprvé přijali jako kapitána. 'Portugalec je jedním z nás, zabil by pro nás.'"

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace