Pedri oslavil stý zápas v dresu Barcelony

Pedri odehrál v dresu Barcelony stý zápas

Pedri má sotva dvacet let, ale už nyní je jedním ze symbolů Barcelony. Na Nou Camp přišel teprve před dvěma a půl sezónami, ale díky své osobnosti, kvalitě a ztotožnění se s klubem se stal klíčovým hráčem. V Gironě oslavil stý zápas v dresu Barcelony a stal se tak druhým nejmladším hráčem katalánského klubu, který na tento milník dosáhl.

Španělský reprezentant, který do Barcelony přišel z kanárských ostrovů, je jedním z hráčů, kteří jsou s klubem nejvíce spojováni. Od svého příchodu v létě 2020 je součástí základní jedenáctky, které se nemusel nijak přizpůsobovat, prostě do ní perfektně zapadl.

V sezóně 2020/21 odehrál neuvěřitelných dvaapadesát zápasů, z toho čtyřicet v základní sestavě. Svůj gólový účet završil čtyřmi brankami a šesti asistencemi. O sezónu později sice odehrál jen polovinu utkání, ale vstřelil v nich pět branek a na jednu přihrál. O větší slávu ho připravilo zranění stehenního svalu. V letošní sezóně je to ale opět ten starý známý Pedri, který se již pětkrát trefil do sítě soupeřů.

Podle trenéra Xaviho je Pedri specialista na vytváření prostoru, přesné přihrávky a milimetrové pasy.Uklidňuje hru, dominuje ve hře oběma nohama. To, co dělá. Jak se otáčí. Je to něco fantastického. Pedri je na skvělé úrovni a to je mu teprve devatenáct let. Je velkolepý. Na světě není většího talentu. Musíme ho rozmazlovat, ale je úžasné ho mít v týmu. Přijde na půl hodiny a je nadpozemský. Není to normální hráč. Takových jako je on je velmi málo,“ hledal superlativy na adresu talentovaného hráče trenér Xavi.

Katalánský trenér považuje bývalého hráče Las Palmas za důležitého hráče středu pole. Obvykle je součástí tříčlenné zálohy vedle Sergia Busquetse a Gaviho. V některých zápasech se však posunul o pozici výš a postavil se na pozici falešného křídla nebo útočného záložníka. Trenér je z jeho výkonů nadšený. Pedrimu končí smlouva v červnu 2026, jeho výstupní klauzule byla stanovena na jedné miliardě eur. Je jedním z mála nepřestupitelných hráčů katalánského klubu, který ho považuje za nezbytného nejen pro současnou Barcelonu, ale zejména pro její budoucnost.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace