Pelayo Novo se po pádu z třetího patra k fotbalu nevrátí: Začínám nový život

Pelayo Novo (© as.com)

Po více než půl roce od pádu z třetího patra promluvil Pelayo Novo pro média.

K incidentu došlo v březnu před zápasem druhé ligy proti Huesce. Tehdejší opora Albacete spadla z třetího patra hotelu ABBA, a přestože nebyl Pelayo v přímém ohrožení života, nemohli lékaři vyloučit, že zůstane ochrnutý.

"V nemocnici v Zaragoze jsem si plně neuvědomoval, co se mi stalo. Nemáte moc informací a ani je znát nechcete. Chvílemi jsem si říkal, že doléčím nohu a budu znovu hrát. Ale když jsem byl převezen do Toleda na rehabilitace, pochopil jsem, že s fotbalem je konec. V Zaragoze jsem vůbec nerehabilitoval, jen ležel a přijímal návštěvy. Tady cvičím pravidelně. Je těžké to přijmout, ale život jde dál. Musím se dívat dopředu, na to se teď soustředím," prohlásil 28letý Pelayo.

"Bylo těžké smířit se s tím, že má kariéra skončila. Občas mě přepadne nostalgie, protože jsem toho zažil na trávníku hodně. Nakonec zůstane ve vzpomínkách jen to hezké. Odcházím ze sportu s tím, že jsem poznal jeho nejkrásnější stránku - soudržnost se spoluhráči. To je základ fotbalu. Osobní zájmy necháte stranou, důležitý je tým. Do nemocnice v Zaragoze (kde strávil prvních 51 dnů po pádu) mě přišlo navštívit hodně hráčů, přitom mnozí mě skoro neznali. Toho si velmi cením."

Pelayo se nyní soustředí na nový život: "Vím, že jsem dostal druhou šanci žít. Začínám nový život. Můj stav se rychle zlepšuje. Původně mi hrozilo, že zůstanu na vozíčku, ale nyní už můžu chodit s berlemi. Dříve jsem bez pomoci ani nedošel z postele do koupelny, teď mohu žít nezávisle. Budu pokračovat v léčení a doufat v další posun dopředu."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace