Penalty? Nic pro Negreda

Álvaro Negredo (© sevillistas.com)

Álvaro Negredo zdědil po Luisi Fabianovi a Fredericu Kanoutem místo středního útočníka Sevilly. Srovnávání s jeho předchůdci je nevyhnutelné, především proto, že jak Brazilec, tak útočník z Mali byli přítomni u největších úspěchů celé historie klubu z Nerviónu. Negredo v minulé ligové sezóně nasázel čtrnáct gólů, vetřel se do nominace na EURO a v ročníku, jenž se teprve před pár dny rozjel, si na pažbu mohl udělat již další dva zářezy. Nicméně při pohledu na čísla je jedna věc zřejmá. Zahrávání penalt mezi silné stránky tohoto forvarda rozhodně nepatří.

V nedělním poledním zápase ve Vallecas proti Rayu zazdil již sedmou penaltu a vzhledem k tomu, že jich kopal rovných dvacet, je to poměrně vysoká „poruchovost“ při střelbě z bílého puntíku. Negredo má bezesporu spoustu předností: skvělou střelbu zpoza šestnáctky, hru hlavou, sílu...ale v okamžiku exekuce pokutového kopu je pro něj soupeřova branka najednou strašně malinká.

Obvykle kopával v Seville desítky Kanoute, ovšem pro letošní sezónu, zdá se, žádný specialista vybrán není. Negredo vzal na svoje chrbta zodpovědnost krátce po úvodním hvizdu rozhodčího Close Gómeze, nicméně balónu z jeho kopačky se do sítě nechtělo a raději orazítkoval tyč brankáře Rubéna. Ve druhé půli dostal příležitost kopat penaltu Rakitic, ale ten ani netrefil branku (v obou případech kopali penaltu hráči, kteří si ji „vymodlili“, a podle nepsaných fotbalových zákonů to bylo po zásluze potrestáno).

Není příliš obvyklé, aby mančaft během devadesáti minut promarnil dvě penaltové příležitosti. Fanoušci fotbalu určitě nikdy nezapomenou na Martína Palerma, jenž se v dresu Argentiny proti Kolumbii chytal za hlavu po nepovedených pokusech z jedenáctimetrové vzdálenosti hned třikrát. Ale není to zas tak dlouho, přesně 23.března 2006, kdy naposledy Sevilla neproměnila dva pokutové kopy v jednom zápase. Tehdy selhali Kanoute a Saviola, jimž pokazil radost v ten den výtečný Leo Franco. Nyní má andaluzký klub ve svých řadách paradoxně jak největšího břídila co se střílení penalt týče (Negredo), tak i nejúspěšnějšího gólmana, který jim zabraňuje (v Granadě chytil Palop dvanáctou).

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace