Pennant přiznal, že ho ve Španělsku více zajímal noční život než fotbal

Jermaine Pennant v dresu Zaragozy (© marca.es)

Jermaine Pennant zavzpomínal na jednoleté angažmá v Zaragoze, během kterého ale nedokázal naplnit očekávaní.

"Přivítali mě tady jako hvězdu. Z Anglie jsem byl zvyklý, že se udělá jedna fotka s klubovou šálou a hotovo. Ale v Zaragoze mě přišlo přivítat mnoho fanoušků, nevím, kolik jich mohlo být. Dva tisíce? Byl to šok. Fanoušci Zaragozy můj příchod nadchl," vzpomíná dnes 36letý Pennant na sezónu 2009/2010 a přiznává, že ho v té době více zajímal noční život než samotný fotbal.

"Noční život v Zaragoze za moc nestál. Bylo to jako jít mezi studenty, všichni byli velmi mladí. O to více jsme využívali venkovní zápasy. Například v Seville jsme po zápase v noci vyrazili do města, to nebylo vůbec špatné. Pamatuji na Franka Songo’oa, mého milovaného Frankieho. Znali jsme se už z Porthsmouthu, oba jsme mluvili anglicky, takže jsme si skvěle rozuměli. Moc jsme toho nenahráli, takže jsme nasedli na vlak do Barcelony nebo Madridu a jeli si užívat. Jednou jsme v Barceloně zůstali u nějakých slečen a v 6:30 jsme se měli vrátit vlakem na trénink. Jenže měl zpoždění a byl z toho problém. Nakonec jsem se vymluvil, že jsem zaspal, a proto nezvedal telefon. Spoluhráčům se samozřejmě mé chování nelíbilo, zvláště s přihlédnutím k platu (Pennant pobíral roční mzdu 1,8 milionu eur). Všem včetně kapitánů jsem se omluvil."

"Největší trapas byl v Marbelle. Řekl jsem klubu, že se musím vrátit domů kvůli rodinným záležitostem, ale místo toho jsem se všemi přáteli z Anglie vyrazil do Marbelly. Byly to úžasné dny, ale pak jsem zmeškal let zpátky a trénink, navíc diskotéka zveřejnila fotky, na kterých jsem byl zachycen, jak si užívám. Klub to zjistil a dal mi obrovskou pokutu - 150 tisíc eur, což byl můj měsíční plat. Tu noc jsem si užil, ale myslím, že mě vyšla dost draho. (smích) Zasloužil jsem si to. Pravdou je, že můj život v Zaragoze byl jedno velké bláznovství."

Pennant také vysvětlil historku o luxusním automobilu Porsche, které údajně na pět měsíců (ve skutečnosti šlo o dva měsíce) zapomněl na nádraží: "Hodně se kolem toho napsalo, hodně výmyslů. Musel jsem stihnout vlak a následující let do Manchesteru, kde mělo být potvrzeno hostování ve Stoke City, jinak by všechno krachlo. Byl 31. srpen a já nestíhal. Zapomněl jsem klíče v autě, ale věděl, že se pro něj vrátím. Nebyl jsem na tom tak špatně, abych zapomněl na tak drahé auto. Poporosil jsem svého překladatele Fernanda, aby ho vyzvedl. Musel zaplatit parkovné skoro 500 eur. Když zjistil, že bylo opuštěné a otevřené, zeptal se mě, jestli jsem se nezbláznil. Zavolali mi z klubu, protože na auto upozornil hlídač parkoviště. Zdálo se mu podezřelé a bál se, že v něm může být bomba. Je to kuriózní příhoda."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace