Perea se stal cizincem s nejvíce ligovými starty za Atlético

Luis Perea (© marca.es)

Luis Amaranto Perea oblékl ve včerejším utkání na půdě Deportiva dres Atlética v lize už po 204., čímž se stal v tomto ohledu rekordmanem mezi cizinci.

Kolumbijský stoper překonal Jorge Bernarda Griffu, argentinskou legendu, která společně s Callejou a Rivillou tvořila možná nejlepší obranu, kterou Los Colchoneros pamatují. Jeho jméno je slyšet i v hymně ke stoletému výročí klubu. Griffa v Atléticu strávil deset let, vyhrál s ním tři Copy a jednu ligu.

Griffových 203 utkání Perea překonal v době, kdy je nejvíce kritizován. Fanoušci Madriďanů si při vzpomínce na něj možná vybaví více kiksů než bezchybných výkonů. Do klubových análů se přesto zapíše nesmazatelným písmem. I jako vítěz loňské Evropské ligy a Superpoháru.

Perea, jenž během sedmiletého působení v Atléticu nevstřelil ani jeden gól, prožil nejúspěšnější léta ve společnosti Pabla. Ve své době byli považováni za jednu z nejlepších stoperských dvojic Evropy, která neměla nouze o nápadníky z řad velkoklubů. Kolumbijec ale setrval na stadionu Vicente Calderóna.

"S Pablem jsme si rozuměli, lidé nebyli zvyklí na důrazného a rychlého beka, jako jsem byl já. Dostávali jsme málo gólů, vše fungovalo. Samozřejmě, že jsem vždy snil o přestupu do některého z nejlepších klubů, ale nikdy to nebylo dotaženo do konce. I tak si myslím, že za sebou mám úspěšnou kariéru. Nikdy jsem nemyslel, že v Atléticu odehraji tolik zápasů. Je to pro mě velká chvíle," prohlásil Perea.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace