Pereira opět v centru dění

Michael Pereira (© as.com)

„V tuto chvíli mám před sebou ještě dost zápasů, abych dokázal, že můžu hrát a až přijde zimní přestupní termín, promluvíme si o odchodu. Hluboce respektuji rozhodnutí trenéra, ale věřím, že ze sebe můžu vydat pro mužstvo to nejlepší“. Tato slova byla vyřčena 16.listopadu záložníkem Mallorcy Michaelem Pereirou. Tehdy se cítil velmi frustrovaný malým počtem minut, kterých si do té doby mohl dopřát v ligových zápasech a tímto způsobem žádal o větší herní prostor. Včera ho proti Racingu Santander konečně dostal a naložil s ním parádně. Ne že by to byl jeho nejlepší zápas v Primera División, to ani náhodou, ale z týmu Mallorcy byl jednoznačně nejaktivnější a rozhodující měrou se podílel na druhém gólu ostrovanů, jehož autorem byl Víctor Casadesús v 58.minutě.

Ale již o mnoho dřív bylo zřejmé, že mladý Francouz nechce ztrácet čas. Není tedy divu, že první střela která směřovala na branku hostujícího gólmana Toña vylétla z jeho kopačky. A druhá, kdy přeci jen lépe srovnal mířidla, rovněž. Nicméně na kantabrijského strážce svatyně si nepřišel. V loňské premiérové sezóně mezi elitou si Pereira do statistik zapsal hned pět úspěšných zásahů. Ovšem letos se mu důvěry od kouče Michaela Laudrupa, ani jeho nástupce Joaquína Caparróse, příliš nedostávalo. Dveře do základní sestavy mu přibouchli Nsue a Chori Castro a Michael dostával příležitost jen sporadicky. Byť proti Sportingu Gijón přihrával na gól, příští zápas na Nou Campu už znovu vysedával na náhradnické lavičce. 

Možná i díky touze neprožívat znovu podobnou situaci v neděli hrál s plynovým pedálem přilepeným doslova na podlaze. Ve druhém poločase vedl protiútok, jenž Hemed dokončil střelou do Toña. Pár minut na to, i díky jeho asistenci, se v ochozech Iberostar Estadio rozlila bezbřehá euforie. Francouz svoji pravou nohou poslal excelentní centr na Víctora, jenž se odpoutal od stoperů a rozsvítil na digitální časomíře dvojku na straně domácích. Ani tady ale jeho aktivita neskončila. V šedesáté deváté to znovu zkoušel zpoza vápna, ale rána neměla potřebnou přesnost. Včera neskóroval, nicméně jestli bude takto pokračovat, góly zcela jistě přijdou. A pak určitě nebude ani chvilku přemýšlet nad tím, že by Mallorcu opustil. S podobnými výkony pro něj bude místo v základní sestavě hodně blízko. Záleží jen na něm. 

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Předchozí 1 Následující
Předchozí 1 Následující
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace