Piatti? Valencia bude tratit tak jako tak

Pablo Piatti (© cadenaser.com)

Pablo Piatti, křídelník Valencie, je, zdá se, předurčen k tomu stát se jedním z fotbalistů, kteří budou letošní léto figurovat ve všemožných spekulacích až do posledního srpnového dne. Nový trenér netopýrů Miroslav Djukič ho totiž zařadil do skupiny hráčů, bez kterých se s lehkým svědomím obejde a tak kluboví sekretáři budou mít o další starost navíc. Navíc jsou si všichni dobře vědomi toho, že prodat Piattiho je v tuto chvíli de facto nemožné, takže jediným východiskem zůstává hostování, na němž by mohl hráč pravidelně hrát a jak všichni doufají i se finančně zhodnotit do let následujících.

Zájemci pochopitelně existují, ovšem už po vyjmenování všech bude naprosto jasné, co tyto kluby spojuje. Ano, všechny mají vysoko do žlabu. Elche, Valladolid, Celta, Almería, Granada...Takže byť by měli rádi hbitého Argentince ve svém kádru, určitě by nemohli pokrýt celou částku Piattiho výplaty. Při maximálním vyvinutém úsilí by mohli dosáhnout nanejvýš na její polovičku. A v některých případech ani to. Takže Valencia má před sebou tvrdý oříšek. Co s hráčem s nímž nepočítá, velmi slušným platem, kterého z kádru dostane jen za pro klub hodně velkou oběť, neboť fianční úspora by byla minimální.

Valladolid
Klub, jenž převzal Juan Ignacio Martínez má velký interes o hostování Pabla Piattiho, díky němuž by mohl pokrýt případný úprk Němce Eberta. V celku z Pucely pobírají nejtučnější gáže Manucho a Alberto Bueno, zhruba 700.000, jenže tyhle kontrakty pochází z doby před pěti lety, kdy byla situace o dost rozdílná oproti současné realitě klubu. Valladolid si musí utáhnout opasek a snížit výdaje na mužstvo, takže není ochoten zaplatit víc jak 400.000 za novou posilu.

Celta
V nejlepším případě by mohl klub z Galície nabídnout polovinu Piattiho platu, tedy 600.000 eur, čímž by Argentinec vyrovnal příjem, který chodil na účet Iago Aspasovi. Valencia by se tak pustila do podobné akce jako vloni Sevilla v případě brankáře Javiho Varase, kdy Celta rovněž platila 600.000 eur. Celta si nemůže dovolit nějaké rozhazování a uvědomuje si, komu může nabídnout „dobrou“ smlouvu. Takže není se co divit, že Roberto Lago nakonec neprodloužil kontrakt, neboť mu na Balaídos nabízeli pouhých 400.000 eur. Zájem Celty navíc mírně ochladl po angažování Charlese.

Elche
Nováček Primera División jako dobrý soused udržuje s Mestallou vřelé vztahy, nicméně v řadách zelenobílých žádný hráč nepřekročí hranici roční mzdy ve výši půl milionu eur, a to ani nejlépe placené hvězdy Corominas a Rivera. Takže na Piattiho plat by Elche nevynaložilo ani polovinu. Kádr sice opustil Xumetra, takže Argentinec by se hrozně hodil, jenže zákon peněz hovoří jasně.

Granada a Almería

Klub komandovaný Quique Pinou se stal velkým animátorem letního přestupového okna. Granada má v zádech bohatou famílii Pozzů a ráda by usadila mančaft v prvoligových vodách. Ze všech vyjmenovaných uchazečů by se asi nejvíce mohla přiblížit cifrám, které pobírá Piatti, jenže ani tak nemůže naložit na svá záda víc jak 600, nanejvýš 650 tisíc. Ráda by ho ve svých řadách viděla Almería, která už na jeho služby spoléhala po tři sezóny. Navíc když klub opustil Charles...

No v každém případě nemá Valencia před sebou jednoduchou situaci. Co s Piattim? Poslat ho na hostování, ovšem i tak platit víc jak polovinu jeho platu, nebo si ho nechat v kádru, kde s ním Djukič nepočítá?

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace