Piqué: Jsem, jaký jsem. Nebudu se měnit

Gerard Piqué (© marca.es)

Gerard Piqué se prostřednictvím rozhovorů a sociálních sítí často a rád vyjadřuje k dění okolo fotbalu i mimo něj. A i přes občasnou kritiku na tom stoper Barcelony nehodlá nic měnit.

"Vždy se snažím vyjádřit svůj názor. Občas jsem za to, co říkám, kritizovaný, ale to mi nedělá starosti. Jsem, jaký jsem. Nebudu se měnit. Pokud někdo řekne něco, co je nespravedlivé nebo je to lež, ozvu se," prohlásil fotbalista, jenž je známý svým pozitivním postojem ke snaze Katalánska o odtržení od Španělska.

"Politika je hodně složitá, protože stejně jako ve fotbale jsou pohledy na ni hodně radikální. Vy si něco myslíte a někdo jiný si myslí opak. Jsou to velmi silné pocity, není to snadné. Myslím, že lidé mimo Španělsko vidí věci horší, než ve skutečnosti jsou. Nejsme na tom tak špatně. Je to politický problém, který je potřeba vyřešit domluvou. Už neprobíhá žádné násilí, nic takového. Situace se uklidnila," vrátil se Piqué k referendu o osamostatnění Katalánska, které skončilo vlnou násilí.

Třicetiletý Piqué prorzadil, jaké je to žít pod neustálým tlakem: "Žil jsem pod tlakem už od mládí, nyní mi je třicet, více než deset let hraji za Barcelonu a jsem profesionálem. Vím, že slova mohou mít následky, ale vždy se snažím vyjadřovat korektně. Pravda občas bolí a lidé ji nechtějí slyšet, proto raději řeknou, že se mýlíte."

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace