Piqué: Musíte umět vyhrávat i prohrávat

Gerard Piqué (© marca.es)

Gerard Piqué uvedl, že za nejcennější úspěchy považuje triumfy v Lize mistrů s Barcelonou a zlato se Španělskem na mistrovství světa. Obránce Katalánců zároveň zdůraznil, že nejen ve sportovním životě je důležité umět vyhrávat i prohrávat.

"Zvítězit znamená něčeho dosáhnout - sportovního vítězství nebo úspěchu v osobním životě. Může to pro vás být hodně složité i snadné. Učíte se tím, jak rostete. Od mala vás učí soutěžit a užívat si, je potřeba najít rovnováhu mezi vítězstvím a tím, abyste byl šťastný. Můj otec mě vychoval tak, že nejsem posedlý vítězstvím. Ve fotbale mi nikdy neřekl, že se musím zlepšit nebo že musím zvítězit. Byl náročný, ale nebyl posedlý vítězstvím. Je snažší umět vyhrávat, než prohrávat. Od mala náš učí respektovat soupeře, ale později to musíte převést do praxe. Musíte umět vyhrávat i prohrávat. Zažili jsme bolestivé porážky, jednou z nich je ta v Liverpoolu. Občas je to těžké a nejste na to připravený. Ale celkově v životě častěji prohrajete, než vyhrajete. Porážky jsou součástí života," uvedl zkušený stoper.

Piqué uvedl, jaké úspěchy považuje za své nejdůležitější: "Jakákoliv Liga mistrů, protože má největší lesk. Také mistrovství světa, protože se nám to ještě nikdy nepovedlo. Vyhrát je hezké, ale důležitější jsou získané zážitky."

Joan Laporta byl nedávno zvolen staronovým prezidentem Barcelony, budoucí kandidaturu na tento post Gerard Piqué nevylučuje: "Pořád se cítím jako fotbalista a užívám si to. Ale v životě potřebuji výzvy. Nezačal jsem obchodovat kvůli penězům, které jsou lákadlem, ale důležitější je poznávání nových lidí, zážitků, kultur... Díky tomu všemu se zlepšujete po lidské stránce a to je k nezaplacení."

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace