Piqué potvrdil konec v reprezentaci

Gerard Piqué (© marca.es)

Gerard Piqué potvrdil, že už nebude působit v národním týmu.

Obránce Barcelony oznámil své rozhodnutí už před dvěma roky. "Vždy jsem hrál s maximálním nasazením, ale někteří lidé si myslí, že by bylo lepší, kdybych v reprezentaci nebyl. Po mistrovství světa v Rusku v národním týmu skončím," prohlásil v roce 2016.

Piqué tak reagoval na kritiku, která se na jeho hlavu snesla poté, co si během jednoho ze zápasů Španělska utrhl z dresu dlouhé rukávy i se státní vlajkou. Upozornil na sebe také vloni, když prohlásil, že se cítí být Kataláncem a podpořil konání referenda o osamostatnění regionu. Skupina fanoušků Španělska na něj při trénincích a zápasech pískala a Piqué si vyslechl i řadu urážek.

"Mluvil jsem s trenérem a řekl mu, že mé rozhodnutí zůstává. Byla to krásná doba, ale teď se chci soustředit na Barcelonu," uvedl 31letý stoper, jenž opouští reprezentaci se 102 starty na kontě a titulem z mistrovství světa 2010 a mistrovství Evropy 2012.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace